معرفی و طرز تهیه 16 تا از غذاهای سنتی همدان

به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، همدان یکی از شهرهای خوش آب وهوا و گردشگری کشور است. این شهر علاوه بر طبیعت بکر و جاذبه های فرهنگی و تاریخی غذاهای بسیار خوش طعم و عطری دارد. به شما اطمینان می دهیم اگر فقط یک بارغذاهای خوش رنگ و لعاب همدان را میل کنید، آن ها تبدیل به غذاهای مورد علاقه تان می گردد. در این مقاله با ما همراه شوید تا شما را با غذاهای سنتی همدان آشنا کنیم و طرز تهیه آن ها را به شما بیاموزیم.

معرفی و طرز تهیه 16 تا از غذاهای سنتی همدان

رزرو تور مقرون به صرفه فقط با خبرنگاران خوبه

آبگوشت کلم قمری؛ یکی از غذاهای سنتی معروف همدان

آبگوشت کلم قمری یکی از برترین غذاهای سنتی همدان است. در این غذای خوش مزه و سالم، کلم قمری یا همان کلم سر،سیب زمینی، عدس، گوشت گوسفندی، سیر داغ، نعنا داغ، فلفل، پیاز، زردچوبه، نمک و روغن وجود دارد. برای تهیه این غذای خوش طعم و عطر ابتدا باید پیاز را پوست بکنید، نگینی خورد کنید و با مقدار کمی روغن تفت دهید تا طلایی گردد. سپس به آن زردچوبه و نمک بزنید. پس از آن عدس هایی که از شب گذشته خیس نموده اید را به پیازداغ اضافه کنید. در مرحله بعد گوشت را بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا آبگوشت تان به خوبی مغزپخت گردد. سپس سیب زمینی را پوست بگیرید و خرد کنید و همراه کلم خرد شده در تابه ای دیگر تفت دهید و بعد به آبگوشت تان اضافه کنید. آبگوشت کلم قمری را می توانید همراه سیر داغ، نعنا داغ، ماست و کشک نوش جان کنید.

کباب سرداشی همدان

کباب سرداشی یکی دیگر از غذاهای سنتی معروف همدان است. در تهیه این کباب لذیذ و خوش مزه از گوشت گوسفندی، گوجه فرنگی، فلفل سبز، پیاز، سیب زمینی، زردچوبه، نمک و روغن استفاده می گردد. کباب سرداشی شباهت زیادی به کباب تابه ای دارد؛ اما تفاوت آن این است که در کباب سرداشی همدان سیب زمینی وجود دارد که مزه آن را متفاوت می نماید. برای درست کردن این کباب در مرحله اول گوشت گوسفندی چرخ شده را با پیاز و سیب زمینی رنده شده که آب اضافی آن ها را گرفته اید، مخلوط کنید. سپس نمک، فلفل و زردچوبه را به مقدار لازم به آن اضافه کنید و مواد را به خوبی ورز دهید. توجه داشته باشید که اگر مواد را خوب ورز نداده باشید، کباب شما از هم باز و ظاهرش خراب می گردد. در مرحله بعد کف تابه را کمی روغن بریزید و متحویات را یک دست کف آن پهن کنید. پس از آن سیب زمینی و گوجه فرنگی را به صورت ورقه ای خرد کنید و همراه فلفل سبز روی گوشت بچینید. سپس روی تابه را با فویل بپوشانید و آن را درون فر با دمای 180 درجه بگذارید تا پخته گردد.

آبگوشت قرمه یکی از برترین غذاهای سنتی همدان

آبگوشت قرمه یکی از خوش طعم ترین غذاهای سنتی همدان محسوب می گردد. مواد لازم برای تهیه این غذای خوش مزه، سبزی قورمه، گوشت گوسفند، لوبیا چیتی، تخم مرغ، سیب زمینی، پیاز، لیموعمانی، روغن، زردچوبه، فلفل و نمک است. آبگوشت قرمه ترکیبی از آبگوشت و قورمه سبزی محسوب می گردد. برای پخت این آبگوشت لذیذ ابتدا در تابه کمی روغن بریزید و گوشت را در آن تفت بدهید تا تغییر رنگ بدهد. پس از سرخ شدن گوشت آن را با پیازداغ، لوبیا چیتی، سبزی، نمک، فلفل و زردچوبه درون زودپز بریزید و به آن آب اضافه کنید. بعد از این که کاملا پخته شد، سیب زمینی را پوست بکنید و به صورت تکه های کوچک خرد کنید و همراه با لیموعمانی به زودپز بریزید تا پخته گردد. در مرحله بعد تخم مرغ را به آن اضافه کنید و هم بزنید و به آن فرصت دهید تا خودش را بگیرد. پس از آن آبگوشت قرمه شما آماده است.

کوفته همدانی

کوفته یکی از برترین غذاهای سنتی همدان است. کوفته همدانی تفاوت زیادی با کوفته تبریزی دارد. در تهیه این کوفته لذیذ و خوش طعم از لپه، آلو، گوشت گوسفندی، برنج، پیاز، گردو، خرما، نخود، رب گوجه فرنگی، سرکه، شکر، نمک ، فلفل سیاه، زردچوبه و گلپر استفاده می گردد. برای پختن کوفته همدانی در ابتدا لپه و نخود از قبل خیس نموده را جداگانه با بپزید و سپس آبکش کنید. پیاز را پوست بگیرید و رنده کنید و آب آن را بگیرید. گوشت را با نخود و لپه چرخ کنید. سپس به آن نمک و ادویه ها را اضافه کنید و مواد را ورز دهید. در مرحله بعد مقداری گوشت بردارید داخل آن خرما، گردو و آلو قرار دهید و آن را جمع کنید. کوفته ها را درون تابه سرخ کنید. در یک قابلمه به پیازداغ و زردچوبه رب اضافه کنید و تفت دهید. سپس سرکه، شکر و آب را بیفزایید و بعد کوفته را درون سس بریزید تا بپزد.

آش گوجه فرنگی؛ یکی از خوش مزه ترین غذاهای سنتی همدان

آش گوجه فرنگی یکی از غذاهای سنتی معروف همدان است. این آش خوش طعم و عطر با برنج، گوجه فرنگی، نعنا، تره، لپه و پیاز درست می گردد. برای پختن آش گوجه فرنگی در ابتدا حبوبات از قبل خیس نموده را نیم پز و به آن پیاز داغ و سیر اضافه کنید. سپس گوجه فرنگی پوره شده، نعنا و تره به مواد بیفزایید. در آخر هم آش خود را با سیر داغ، نعنا داغ و کشک تزیین کنید.

خورشت غوره بادمجان

خورشت غوره بادمجان یکی از خوش مزه ترین غذاهای سنتی همدان محسوب می گردد. مواد لازم برای تهیه این خورشت گوشت، گوجه فرنگی، غوره، بادمجان، پیاز و نمک است. برای درست کردن خورشت غوره بادمجان ابتدا باید بادمجان ها را سرخ و پیاز داغ درست کنید. سپس گوشت را تفت دهید و به آن گوجه فرنگی و آب اضافه کنید. در مرحله آخر هم بادمجان و غوره را به خورشت خود بیفزایید. اگر به همدان سفر کردید، حتما این غذای ملس و خوش مزه را در رستوران های این شهر امتحان کنید.

آش آماج یکی از غذاهای سنتی معروف همدان

آش آماج یکی از برترین غذاهای سنتی همدان است. در این آش خوش طعم عدس، لوبیا، سبزی آش، پیاز داغ، سیر، تخم مرغ و آماج همدانی وجود دارد. برای تهیه آش آماج در ابتدا لوبیا را با نمک و آب نیم پز کنید. در ادامه به آن عدس را اضافه کنید. پس از آن پیاز داغ را به آش خود بیفزایید. در مرحله بعد سیرداغ و سبزی را نیز اضافه کنید. در مرحله آخر آماج را با آب مخلوط کنید و به آش تان بیفزایید. پس از آن فرصت دهید تا خوب پخته گردد و آش آماج خود را نوش جان کنید.

آش بادمجان

آش بادمجان یکی از غذاهای سنتی معروف همدان محسوب می گردد. این آش خوش طعم در ملایر نیز پرطرفدار است. برای درست کردن آش بادمجان به بادمجان، گوشت گوسفندی، عدس، بلغور گندم، نعنا داغ، لوبیا قرمز، لوبیا سفید، نمک، فلفل و زردچوبه احتیاج دارید. برای پختن این آش در ابتدا بلغور خیس نموده را بپزید. سپس حبوبات از قبل خیس نموده را در قابلمه ای جداگانه بپزید. در مرحله بعدی پیاز داغ درست کنید، گوشت و زردچوبه را به آن بیفزایید و تفت دهید؛ بعد از چند دقیقه به گوشت آب اضافه کنید. سپس بادمجان ها را سرخ کنید. سپس حبوبات، بادمجان و گوشت پخته شده را به بلغور بیفزایید. به آش خود فرصت دهید تا بپزد و در مرحله نهایی نیز آن را با سیر داغ، پیاز داغ و کشک تزئین کنید.

آش هویج و جو؛ یکی از برترین غذاهای سنتی همدان

آش هویج و جو یکی از خوش طعم ترین غذاهای سنتی همدان است. در این آش از بلغور جو، نخود، هویج، گوشت چرخ شده، سبزی آش، پیاز، عصاره قلم، نمک، فلفل سیاه، کشک، زردچوبه و روغن استفاده می گردد . برای تهیه آتش هویج و جو در ابتدا نخود و بلغور از قبل خیس نموده را با آب بپزید. در مرحله بعد گوشت را با پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه تفت دهید. سپس گوشت و هویج رنده شده را به قابلمه حبوبات خود اضافه کنید. پس از آماده شدن، می توانید آش تان را با پیاز داغ و نعنا داغ تزئین کنید.

آش شله پتله همدان

آش شله پتله یکی دیگر از برترین غذاهای سنتی همدان است. برای پختن این آش از بلغور گندم، سبزی آش، گوشت گوسفندی، پیاز و سیب زمینی، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و عدس استفاده می کنیم. برای درست کردن آش شله پتله در ابتدا گوشت را با پیاز سرخ شده، فلفل و نمک تفت دهید. سپس بلغور و عدس را همراه آب اضافه کنید. در مرحله آخر هم، سبزی آش و روغن حیوانی را به آش خود بیفزایید. مردم همدان به این آش قره قروت هم می زنند، که مزه فوق العاده ای به آن می دهد.

حلوا زرده همدانی؛ یکی از غذاهای سنتی معروف همدان

حلوا زرده یکی از غذاهای سنتی معروف همدان است. برای تهیه حلوا زرده که شباهت به فرنی دارد؛ از زرده تخم مرغ، شکر آسیاب شده، گلاب، کره آب شده و زعفران استفاده می کنیم. در ابتدا زرده های تخم مرغ را به خوبی هم بزنید و شکر را به آن اضافه کنید. سپس زعفران و کره آب شده را بیفزایید و خوب هم بزنید. در مرحله بعد حلوا را روی شعله ملایم بگذارید و کمی بعد گلاب را به آن اضافه کنید . سپس حلوا را آن قدر هم بزنید تا بافت یک دست پیدا کند. بعد از آن حلوای خوش مزه شما آماده است.

تر حلوا هویجی یا حلوا هویج همدانی

حلوا هویج یکی از خوش مزه ترین غذاهای سنتی همدان محسوب می گردد. برای تهیه این حلوای مقوی باید از هویج، گلاب، زعفران، شکر، برنج، هل و دارچین بهره ببرید. در مرحله اول هویج را رنده کنید و بپزید. سپس آب هویج را بگیرید و از صافی رد کنید. بعد از آن آرد تفت داده شده، روغن، شکر و زعفران را بیفزایید و آن قدر هم بزنید تا سفت گردد. پس از آن گلاب را اضافه کنید و حلوا را حرارت دهید تا خودش را بگیرد. در نهایت می توانید حلوای هویج خود را با دارچین، نارگیل و خلال بادام تزیین کنید.

فرصت رزرو بلیط هواپیما از خبرنگاران را از دست ندید

آبگوشت یخنی همدان؛ یکی از خوش طعم ترین غذاهای سنتی همدان

آبگوشت یخنی یکی دیگر از برترین غذاهای سنتی همدان است. این آبگوشت لذیذ و خوش مزه با گوشت گوسفندی، پیاز، لیموعمانی، سیب زمینی، گوجه فرنگی، زردچوبه، نمک و روغن درست می گردد. برای تهیه آبگوشت یخنی در ابتدا پیاز داغ درست کنید و به آن زردچوبه بزنید. لپه از قبل خیس شده را تفت دهید. سپس گوشت را تفت دهید و به آن ها آب اضافه کنید تا خوب بپزد. لیموعمانی ها را با چنگال سوراخ کنید و با آب در قابلمه ای روی حرارت بگذارید، برای مصرف آن ها را از آب خارج کنید. در مرحله بعد گوجه فرنگی را در تابه ای با روغن خوب تفت دهید و آن را به گوشت و لپه بیفزایید. سپس سیب زمینی، لیموعمانی، دارچین، نمک و فلفل را اضافه کنید. بعد از آن صبر کنید تا آبگوشت شما آماده گردد.

آش خشکبار

آش خشکبار یکی از غذاهای سنتی معروف همدان است. این آش خوش طعم و مقوی با میوه های خشک شده مانند آلو، آلبالو، برگه زردآلو، سیب خشک، سبزی آش، قلم گوسفندی یا گوشت با استخوان، رشته آش، شیره انگور، لوبیا، نخود، عدس، روغن زیتون، سرکه، پیاز و نعناع درست می گردد. برای تهیه آش خشکبار ابتدا حبوبات و خشکبار را به صورت جداگانه خیس کنید. گوشت را همراه با حبوبات و پیاز بپزید و به آن نمک، فلفل سیاه و زردچوبه بیفزایید. سپس خشکبار، سبزی آش یا تره کوهی، رشته آش و برنج را اضافه کنید. در مرحله آخر سرکه سیب را با شیره انگور ترکیب کنید و به آش بیفزایید. برای تزئین آش خشکبار خود می توانید از ترکیب روغن زیتون، پیاز، نعنا و سیرداغ بهره ببرید.

کاچی؛ یکی دیگر از برترین غذاهای سنتی همدان

کاچی یکی دیگر از غذاهای سنتی همدان است. در کاچی همدانی از بلغور گندم، پیاز، کشک، نمک، فلفل سیاه، سیر و عصاره گوشت یا مرغ استفاده می گردد. برای تهیه کاچی ابتدا پیاز خرد شده را تفت دهید. سیر رنده شده را به پیاز بیفزایید. بلغور از قبل خیس نموده را به آن اضافه کنید. سپس عصاره گوشت یا مرغ را همراه آب اضافه کنید و هم بزنید. در مرحله آخر هم کشک را اضافه کنید.

آش برنج همدان

آش برنج نیز یکی از برترین غذاهای سنتی همدان محسوب می گردد. مواد لازم برای تهیه این آش مقوی برنج، لپه، سبزی آش، پیاز، نعنا خشک، نمک، فلفل و زردچوبه است. برای درست کردن آش برنج در ابتدا به پیاز داغ زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید. سپس برنج و لپه شسته شده را به آن بیفزایید و تفت دهید. بعد از آن آب را به موادتان اضافه کنید. مدتی بعد سبزی آش خرد شده را به آن بیفزایید. در پایان نیز در یک تابه پیاز داغ درست کنید و زردچوبه، نعنا و نمک را با آن تفت دهید و با آبغوره به آش خود اضافه کنید.

جمع بندی

در این مقاله خوش مزه ترین غذاهای سنتی معروف همدان را به شما معرفی کردیم و طرز تهیه آن ها را برای تان توضیح دادیم. اگر به شهر همدان سفر کردید، حتما غذاهای خوش طعم و عطر آن را نوش جان کنید. اگر به آبگوشت علاقمندید، توصیه می کنیم آبگوشت کلم قمری، آبگوشت قرمه و آبگوشت یخنی همدانی را امتحان کنید. بعلاوه اگر علاقه زیادی به آش دارید، پیشنهاد ما به شما آش گوجه فرنگی، آش بادمجان، آش هویج و جو، آش شله پتله همدان، آش خشکبار، آش برنج است. لطفا نظرات خود را درباره این مقاله و غذاهای سنتی همدان با ما به اشتراک بگذارید.

رزرو هتل 5ستاره با خبرنگاران خوبه

منبع: 3click.com
انتشار: 16 بهمن 1403 بروزرسانی: 16 بهمن 1403 گردآورنده: kashia.ir شناسه مطلب: 2400

به "معرفی و طرز تهیه 16 تا از غذاهای سنتی همدان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی و طرز تهیه 16 تا از غذاهای سنتی همدان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید