طرز تهیه ترشی لیته

به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، زندگی امروز / ایرانی ها بیشر غذاهایشان را با ترشی می خورند. امروزه، ترشی لیته هواداران بسیاری دارد، چون تهیه آن بسیار آسان است، خیلی سریع آماده می گردد و بسیار هم خوشمزه است.

طرز تهیه ترشی لیته

به گزارش زندگی امروز به نقل از برترینها، ترشی لیته را به چند صورت تهیه می نمایند که ما سه مدل آن را برایتان آورده ایم. امیدواریم از تهیه این ترشی های خوشمزه لذت ببرید.

ترشی لیته انبه

مواد لازم:

انبه درشت: 2 عدد

تمر هندی: 1 بسته

سرکه: 1 پیمانه

فلفل قرمز و دارچین: 1 قاشق چایخوری

سیاه دانه: 2 قاشق مرباخوری

تخم گشنیز آسیاب شده: 2قاشق غذاخوری

نمک

طرز تهیه:

1. ابتدا انبه ها را شسته و هسته آنها را جدا می کنیم. تمر هندی را در سرکه حل نموده و از صافی رد می کنیم.

2. سپس انبه و مخلوط سرکه و تمرهندی را درون مخلوط کن می ریزیم. خوب که مخلوط شد فلفل، نمک، سیاه دانه، دارچین و تخم گشنیز را به آن اضافه نموده درون شیشه می ریزیم.

3.در شیشه را محکم بسته و درون یخچال می گذاریم تا ترشی آماده گردد. این ترشی را بلافاصله بعد از درست کردن هم می گردد استفاده کرد ولی بهتر است تا یک هفته در یخچال بماند و بعد مصرف گردد.

ترشی لیته گوجه فرنگی

مواد لازم:

بادنجان: 600 گرم

گوجه فرنگی: 750 گرم

سرکه سفید: 1 پیمانه

سرکه قرمز: 1 پیمانه

هویج (نگینی خردشده): 1 پیمانه

فلفل دلمه ای سبز (نگینی خردشده): 1 عدد

فلفل تند (ریز خردشده): 3 عدد

سیر (خردشده)ک 3 حبه

زردچوبه: 1 ق چ

سیاه دانه: 1 ق س

نمک: سه و یک دوم ق س

آب: 1 پیمانه

طرز تهیه:

1. پوست بادنجان را بگیرید و به همراه سرکه قرمز و آب داخل قابلمه ای روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد. سپس ظرف را از روی حرارت برداشته و در صافی بگذارید تا خنک گردد. بعد آن را ساطوری خرد کنید.

2. هویج، فلفل دلمه ای، فلفل تند، بادنجان، سیر، زردچوبه و سیاه دانه را درون ظرفی ریخته و با هم مخلوط کنید.

3. پوست گوجه فرنگی را بگیرید و پوره کنید. بعد پوره گوجه فرنگی، سرکه سفید و نمک را داخل ظرف دیگری ریخته با هم مخلوط کنید تا یکدست گردد.

4. مایه گوجه فرنگی را به مخلوط سبزیجات بیفزایید و داخل شیشه ای بریزید. بعد آن را ببندید و به مدت 3 روز در دمای محیط و 10 روز در یخچال قرار دهید. سپس نوش جان کنید.

ترشی لیته با بادمجان کبابی و گل کلم

مواد لازم:

بادمجان: 5 عدد

گل کلم: نصف 1 عدد کوچک

هویج: 2 عدد

سبزی ترشی خرد شده: 5 قاشق غذاخوری که شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، شوید و نعناع است

سیر: 3 حبه

فلفل سبز تند: 1-2 عدد

سیاه دانه: نصف قاشق غذاخوری

زردچوبه: 1 قاشق چایخوری

نمک به میزان لازم

سرکه 1 لیتر (4 لیوان)

طرز تهیه:

1. ابتدا بادمجان ها را روی گاز , منقل یا داخل فر کباب کنید . سپس آن ها را کنار گذاشته تا خنک گردد و پوست آن ها را کاملا بگیرید .

2. بادمجان ها را ساتوری کنید و کنار بگذارید تا آب آن ها خارج گردد .

3. هویج را پوست گرفته و خیلی ریز خرد نموده یا رنده کنید .

4. گل کلم ها را هم بعد از شستن خیلی ریز و ساتوری کنید و کنار بگذارید تا رطوبتش گرفته گردد .

5. سبزی ترشی, سیر و فلفل را هم به همین صورت ساتوری کنید و سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید و زردچوبه، نمک و سیاه دانه را به آن اضافه نموده . در آخر سرکه را آرام به مواد اضافه کنید دقت کنید که ترشی نباید آبکی و خیلی شل باشد .

6. ترشی را در شیشه بریزید و درب آن را محکم ببندید و مدت 7 تا 10 روز اجازه بدید که مزه ها ترکیب شده و ترشی جا بیفته .

نکته:

بعد از شستن تمامی مواد اجازه دهید تا آن ها کاملا خشک گردد و رطوبتش گرفته گردد در غیر این صورت باعث کپک زدن ترشی می گردد .

شما می توانید بعد از شستن و آماده سازی مواد تمامی سبزیجات را داخل غذاساز ریخته و خرد کنید .

منبع: زندگی روز
انتشار: 12 شهریور 1400 بروزرسانی: 12 شهریور 1400 گردآورنده: kashia.ir شناسه مطلب: 1778

به "طرز تهیه ترشی لیته" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی لیته"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید