برگزاری پنجمین جشنواره سمنو آشتیان
به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، جشنواره مردمی سمنو شهرستان آشتیان برای پنجمین دوره برگزار خواهد شد.
سیدمحمد حسینی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی، امروز 10 اردیبهشت، گفت:
سمنو ارمغان بهار یا شیرینی سفره هفت سین است که البته در بعضی منطقه ها، یکی از خوراک های عمده نذری است و برای سفره های نذری تهیه می شود.
وی ادامه داد:
جشنواره مردمی سمنو شهرستان آشتیان در تاریخ 20 اردیبهشت ماه 97، برای پنجمین دوره برگزار خواهد شد و در آن ده ها دیگ سمنو از طریق اقشار مختلف پخته می شود و با این رسم، اهالی آشتیان بهار را جشن می گیرند و شیرینی بهار را به همشهریان خود عرضه می کنند.
حسینی افزود:
آرد گندم، شیره جوانه گندم و آب مواد تشکیل دهنده اصلی سمنو هستند. روش پخت آن به گونه ای است که کمی گندم را به جوانه می رسانند و پس از جوانه زدن گندم ها، آن ها را می کوبند و شیره جوانه را استخراج می کنند. سپس این شیره بسیار شیرین را با آب مخلوط کرده و به جوش می آورند. بعد از این مراحل، آرد بو داده گندم را اضافه می کنند و آن قدر روی حرارت هم می زنند تا به غلظت دلخواه برسد. این شیرینی اکثرا به عنوان پس غذایی شیرین یا میان وعده مصرف می شود و تاریخی کهن در تمام ایران دارد.
او بیان نمود:
اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی از عموم مردم دعوت می کند تا در این جشنواره حضور پیدا کنند تا با مشارکت هرچه بیشتر عموم اقشار بتوانیم گامی کوچک در جهت ایجاد و تقویت روحیه شادی و امید در جامعه برداریم.
منبع: کجارو / میراث آریا