تهیه نعنا داغ مجلسی عالی برای تزیین آش
به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، نعنا داغ یکی از طعم دهنده های عالی و پایه اصلی تزیین غذاها و آش های ایرانی است که معمولا در هر مجلسی بر روی ظرف سرو آش به چشم می خورد. در این مقاله با طرز تهیه نعنا داغ مجلسی عالی و جدیدترین ایده های خلاقانه تزیین آش آشنا شوید.
نعنا، گیاهی با طبیعت گرم و خشک است که به صورت تازه، خشک، دم نموده و یا بصورت عرق مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه خوش عطر برای درمان سوء هاضمه، کاهش کلسترول خون، تنظیم غلظت خون، جلوگیری از یرقان، تقویت اعصاب، تقویت نیروی جنسی، برطرف تهوع ناشی از سردی مزاج، درمان روماتیسم، افزایش فشار خون و ... موثر است. اما نباید فراموش کرد که دارو های گیاهی باید با نظر پزشک و به صورت کاملا کنترل شده مصرف گردند و استفاده بیش از حد از آن ها ممکن است عوارض خطرناکی در پی داشته باشد.
نعنا داغ یکی از چاشنی هایی است که در تهیه غذا های ایرانی و مخصوصا انواع آش صندلی خاصی دارد. این طعم دهنده خوشمزه معمولا به همراه کشک، پیاز داغ و سیر داغ برای تزیین آش های پرطرفداری مانند آش رشته، آش قلمکار، آش دندونی، آش دوغ و غذا های خوشمزه ای مانند پوره سیب زمینی، حلم بادمجان، عدسی و ... مورد استفاده قرار می گیرد.
تهیه این طعم دهنده عالی، بسیار ساده و پیش افتاده است و با حداقل مواد ممکن درست می شود. برای درست کردن نعنا داغ به نعنا خشک و روغن احتیاج دارید و برای اینکه رنگ سبز خوشرنگ تری پیدا کند، می توانید مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید. نکته مهم در تهیه نعنا داغ این است که روغن نباید زیاد حرارت ببیند و پس از اضافه کردن نعنا به روغن، باید بلافاصله از روی حرارت برداشته شود؛ زیرا حرارت زیاد باعث تلخ شدن، تیره شدن و بدبو شدن نعنا می شود.
در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه نعنا داغ مجلسی عالی، خواص نعنا و ایده های خلاقانه جدید برای تزیین انواع آش با نعنا داغ، کشک و پیاز داغ آشنا سازیم. برای تهیه نعنا داغ، به نعنای خشک احتیاج دارید. برای خشک کردن نعنا:
- ابتدا نعنا را پاک نموده و برگ های خراب و کپک زده آن را جدا کنید.
- برگ های نعنای پاک شده را به مدت 5-4 دقیقه در آب سرد ریخته و سپس برگ ها را در آب حرکت دهید تا گرد و غبار و اجسام خارجی آن جدا شوند.
- برگ های نعنا را از آب خارج نموده و در صافی بریزید، این عمل را 3-2 بار تکرار کنید تا نعنا کاملا تمیز شود.
- اجازه دهید برگ های نعنا کمی در صافی بمانند تا آب آن ها کاملا خارج شود، سپس آن ها را روی یک دستمال نخی تمیز پهن کنید و در دمای معمولی اتاق و به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید تا خشک شوند.
برای خشک کردن نعنا در فر، برگ های نعنا را با حداکثر ارتفاع انباشتگی 3-2 سانتیمتر و نه بیشتر، در سینی فر بچینید و فر را روی حرارت 82 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. هر 15 دقیقه نعنا ها را زیر و رو کنید تا کاملا خشک شوند. 2 الی 4 ساعت طول می کشد تا نعنا بدین طریق خشک شود.
- برای خشک کردن نعنا در مایکروفر، دستگاه را روی زمان 3-1 دقیقه تنظیم نموده و هر 30 ثانیه برگ های نعنا را زیر و رو کنید.
- پس از اینکه برگ های نعنا کاملا خشک شدند، آن ها را آسیاب و الک کنید.
مواد لازم برای تهیه نعنا داغ | |
پودر نعنا خشک | 1/2 پیمانه |
روغن | 1 پیمانه |
زردچوبه | 1/2 قاشق چایخوری |
طرز تهیه نعنا داغ
- مقداری روغن را در یک شیرجوش دسته دار ریخته و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود، البته روغن نباید خیلی داغ شود؛ زیرا حرارت زیاد باعث سوختن نعنا و تلخ شدن آن می شود.
- بعد از اینکه روغن داغ شد، کمی زردچوبه به آن اضافه کنید، بلافاصله پودر نعنا خشک را در آن ریخته و فوری از روی حرارت بردارید و بچرخانید (علت انتخاب ظرف دسته دار همین است که به راحتی بتوانید نعنا را در روغن چرخانید).
- می توانید به نسبت مساوی از پونه کوهی و نعنا خشک به روغن اضافه کنید، تا نعنا داغی با عطر و بوی عالی داشته باشید.
تزیین آش با نعنا داغ
در این قسمت ایده های خلاقانه ای از تزیین آش با نعنا داغ ارائه شده است:
تزیین آش به شکل گل با نعنا داغ، کشک و پیاز داغ
تزیین آش به شکل گل با نعنا داغ، کشک و پیاز داغ
تزیین آش با نعنا داغ، کشک و پیاز داغ
تزیین آش به شکل طاووس با نعنا داغ، کشک و پیاز داغ
تزیین آش به شکل گل آفتابگردان با نعنا داغ، کشک و پیاز داغ
تزیین آش به شکل طاووس با نعنا داغ، کشک و پیاز داغ
تزیین آش به شکل گل با نعنا داغ، کشک و پیاز داغ
تزیین آش به شکل بوته سرکج با نعنا داغ، کشک و پیاز داغ
تزیین آش با نعنا داغ، کشک و پیاز داغ
تزیین آش با نعنا داغ، گردو و پیاز داغ
تزیین آش به شکل های زیبا با نعنا داغ، کشک و پیاز داغ
تزیین آش به شکل گل با نعنا داغ، کشک و پیاز داغ
تزیین آش به شکل برگ با نعنا داغ، کشک و پیاز داغ
منبع: setare.com