آیا آبغوره قند دارد؟

به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، در بعضی کشورها مثل ایران از انگور هم به شکل رسیده و هم به شکل نارس استفاده می شود. به انگور نارس و ترش مزه، غوره گفته می شود. معمولا در ایران غوره را آبگیری کرده و از آن به نام چاشنی برای تهیه انواع سالادها و غذاها استفاده می شود. درباره خواص آبغوره، کالری آبغوره و اینکه آیا آبغوره قند دارد یا خیر، سوالات زیادی مطرح می شود؛ به همین دلیل، تصمیم گرفتیم این مقاله را به آبغوره اختصاص دهیم. اگر می خواهید درباره تاثیر این ماده غذایی روی سلامتی اطلاعات بیشتری کسب کنید، با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

آیا آبغوره قند دارد؟

آیا آبغوره قند دارد؟

معمولا بیماران دیابتی سوالات زیادی را پیرامون اندازه قند آبغوره مطرح کرده و می خواهند بدانند که آیا آبغوره قند دارد یا خیر. بررسی های اجرا شده درباره ارتباط آبغوره و کاهش قند خون نشان می دهد که این ماده غذایی قند و کالری بسیار کمی دارد، بطوری که هر قاشق غذاخوری آبغوره (معادل 15 میلی لیتر آبغوره) حاوی 3 کیلوکالری انرژی و 0/62 گرم قند بوده و فاقد چربی و اسید چرب ترنس است و برای بدن مناسب است. از طرف دیگر، شاخص گلایسمی (GI) آن پایین است و به همین دلیل باعث افزایش سریع قند خون نمی شود.

تمام این ویژگی ها نشان می دهد که بیماران دیابتی می توانند بدون نگرانی از آبغوره استفاده نمایند؛ با این حال، توصیه می شود که این بیماران در هنگام مصرف این چاشنی نکات زیر را مد نظر قرار دهند:

بیماران دیابتی در معرض ابتلا به پرفشاری خون و بیماری قلبی قرار دارند؛ به همین دلیل، باید از مصرف آبغوره های پرنمک خودداری نمایند.

آبغوره می تواند در بعضی افراد باعث افزایش اشتها و پرخوری شود. با توجه به اینکه چاقی قند خون را بالا می برد، این بیماران باید مراقب تاثیر آبغوره روی اشتهای خود باشند.

مصرف آبغوره برای چه افرادی مضر است؟

از نظر طب سنتی طبع آبغوره سرد بوده و به همین دلیل بهتر است افراد سرد مزاج از آن استفاده ننمایند. علاوه بر این، با توجه به اینکه آبغوره طعم ترشی دارد، مصرف آن به افرادی که مسائل گوارشی مثل رفلاکس معده، التهاب مری یا زخم معده دارند، توصیه نمی شود.

آبغوره می تواند به کاهش فشارخون کمک کند؛ اما گاهی اوقات برای نگهداری آبغوره و جلوگیری از کپک زدن آن، به آن نمک اضافه می نمایند. مصرف زیاد نمک فشارخون را بالا برده و به همین دلیل برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی و مسائل کلیوی مضر است. به این بیماران توصیه می شود که حتما به اندازه نمک آبغوره توجه کرده و از انواع بدون نمک آن استفاده نمایند.

مهمترین خواص آبغوره کدامند؟

آبغوره فواید زیادی برای سلامتی دارد که شامل موارد زیر می شود:

1. تامین آنتی اکسیدان های مورد نیاز بدن

مصرف آبغوره می تواند بخش مهمی از آنتی اکسیدان های مورد نیاز بدن را تامین کند. آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که با از بین بردن رادیکال های آزاد از سلول ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می نمایند. رادیکال های آزاد در ابتلا به بسکمک از بیماری ها از جمله سرطان نقش دارند.

ویتامین C، یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان های غوره است که سیستم ایمنی را تقویت کرده و جذب آهن را در روده افزایش می دهد. متاسفانه هر چقدر از زمان درست کردن آبغوره زمان بیشتری بگذرد، اندازه ویتامین C آن کمتر می شود؛ به همین دلیل، بهتر است تا حد امکان از آبغوره های تازه استفاده کنید.

2. کاهش وزن

بسکمک از ما عادت داریم که برای تهیه سالاد از سس استفاده می کنیم. هرچند سس ها بسیار خوش طعم هستند، اما زیاده روی در مصرف آن ها می تواند دردسرساز باشد؛ چون این محصولات اندازه زیادی چربی و کالری دارند؛ بنابراین، به تدریج مصرف آن ها هم وزن را بالا می برد و هم باعث انسداد عروق خونی می شود.

اگر در پی راهی برای درمان یا پیشگیری از چاقی می شد، بهتر است به جای سس های پرچرب از چاشنی های کم کالری برای طعم دهی سالاد استفاده کنید. آبغوره، یکی از این چاشنی ها است که استفاده از آن به جای سس می تواند کالری دریافتی شما را به طور قابل توجهی کاهش داده و به حفظ تناسب اندام تان کمک کند.

3. پیشگیری از ایجاد تومورهای سرطانی

فیتواسترول ها (استرول های گیاهی) که شباهت زیادی به کلسترول دارند، فقط در غذاهای گیاهی یافت می شوند. این ترکیبات گیاهی خاصیت ضد سرطانی داشته و مانع تشکیل تومور در بدن می شوند. در یک مطالعه اندازه فیتواسترول در انگورهای نارس و رسیده اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که انگورهای نارس در مقایسه با انگورهای رسیده فیتواسترول بیشتری دارند؛ بنابراین، اگر می خواهید از شکل گیری تومورهای سرطانی در بدن جلوگیری کنید، توصیه می شود که آبغوره را به برنامه غذایی خود اضافه نمایید.

4. افزایش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد

نتایج یک تحقیق که روی افراد 30-20 ساله سالم، 60-30 ساله مبتلا به چربی خون بالا و 60-30 ساله مبتلا به چربی خون بالا و پرفشاری خون انجام شد نشان داد که مصرف آبغوره می تواند تاثیر مثبتی روی چربی خون داشته باشد. در این مطالعه که 30 روز به طول انجامید، شرکت نمایندگان روزی 2 بار 200 میلی لیتر آبغوره مصرف می کردند. در سرانجام تعیین شد که مصرف آبغوره در افراد سالم باعث افزایش نسبت کلسترول خوب (HDL) به کلسترول بد (LDL) می شود. در افراد مبتلا به چربی خون بالا هم مصرف آبغوره با کاهش کلسترول و تری گلیسیرید همراه بود.

5. کاهش فشارخون

تحقیقات اجرا شده پیرامون ارتباط آبغوره و فشارخون نشان می دهد که این چاشنی فشارخون را کاهش می دهد. با این حال، ذکر این نکته ضروری است که شما نباید آبغوره را جایگزین داروهای کاهنده فشارخون کنید؛ چون تاثیر آن به اندازه ای نیست که بتواند فشارخون را کاملا به حد نرمال برساند.

6. پیشگیری از بیماری قلبی

آبغوره اثرات مضر ناشی از مصرف یک رژیم غذایی پرچرب را کاهش می دهد. آبغوره از رسوب چربی در عروق خونی جلوگیری کرده و احتمال ابتلا به آترواسکلروز (تصلب شرایین) را کاهش می دهد.

کلام پایانی

مصرف آبغوره احتمال ابتلا به سرطان را کاهش داده و از ابتلا به چاقی و بیماری قلبی جلوگیری می کند. در پاسخ به این سوال که آیا آبغوره قند دارد یا خیر باید گفت که اندازه قند آن به قدری کم است که نمی تواند تاثیر زیادی روی قند خون داشته باشد؛ به همین دلیل، مبتلایان به دیابت می توانند از آن استفاده نمایند. تنها نکته مهم پرهیز از مصرف آبغوره های پرنمک است که می تواند باعث افزایش فشارخون و بیماری قلبی شده و به کلیه ها آسیب وارد کند.

منبع: همگردی
انتشار: 26 مهر 1400 بروزرسانی: 26 مهر 1400 گردآورنده: kashia.ir شناسه مطلب: 1828

به "آیا آبغوره قند دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا آبغوره قند دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید