آیا خوردن فلفل تند می تواند مضر باشد؟
به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، بسیاری از ما شیفته طعم تند و آتشین چیلی ها هستیم. حال سوال اینجاست که آیا آن ها می توانند برای ما مضر باشند؟

احساس آن طعم آتشین مطبوع ادویه کاری یا سس سالسا یا غذاهای مخصوص شرق آسیا، چیزی است که بسیاری آن را جزو برترین لذت های زندگی شان می دانند. این روزها خیلی ها حتی با خودشان هم برای چشیدن طعم های تندتر رقابت می نمایند. چشیدن انواع طعم های تند و حتی سوختگی های عمیق حاصل از آن ها برای عده ای به نوعی حالت وسواس تبدیل شده است. عده ای حتی باور دارند که تا زمانی که طعم تند ادویه باعث تحریک نورون های درد دهان شان می گردد، هیچ خطری آن ها را تهدید نمی نماید. اما آیا این یک واقعیت است؟ آن هایی که طعم های خیلی تند را دوست دارند، می گویند که تنها چند دقیقه به خودتان زمان بدهید، این حس در حال سوختن زود مرتفع می گردد و بجای آن حسی مطبوع خواهید داشت. همه این ها در نظر عده ای تنها یک بازی و تفریح است، آیا غیر از این است؟ خوب شاید همه این ها یک بازی و تفریح باشد اما تنها تا زمانی که خطری کسی را تهدید نکند.
خواندنی ها
غذاهای تند ایران و جهان
چرا فلفل تند است؟
اجازه دهید که نخست کمی در خصوص چیلی ها بیش تر بدانیم. میزان تندی فلفل ها چگونه سنجیده می گردد؟ در مجموع برای طبقه بندی تندی چیلی ها از مقیاسی موسوم به مقیاس اسکویل (Scoville Scale) استفاده می گردد. این مقیاس تندی، فلفل ها را بر مبنای میزان کپسایسین که نوعی ماده شیمیایی از گروه کپسیکوم است، می سنجد. این ماده همان ماده ای است که در فلفل های سبز و قرمز تند یافت می گردد و باعث می گردد که با خوردن آن احساس سوختگی به شما دست بدهد. در طب سنتی کشورهای آسیایی گفته می گردد که فلفل علیرغم طبیعت گرم باعث خنکی و افت دمای بدن می گردد و به همین خاطر هم هست که مردم کشور هندوستان، فلفل خیلی زیاد مصرف می نمایند چرا که باور دارند که می تواند تحمل هوای گرم و شرجی را برای شان راحت تر کند. چیلی هایی که در مقیاس اسکویل بالاترین درجه را به خود اختصاص داده اند، همان هایی هستند که از یک میلیون واحد اسکویل فراتر تخمین زده شده اند که از جمله مهم ترین آن ها می توان به فلفل یا چیلی روح یا همان Bhut Jolokia اشاره نمود.
تجارب تلخ
در سال 2014 میلادی دو خبرنگار روزنامه آرگوس (Argus) یکی از روزنامه های مشهور شهر برایتون بریتانیا تصمیم گرفتند که همبرگرهای فوق تند یک رستوران محلی را آزمایش نمایند. آن ها با خوردن تنها یک گاز از هات چیلی برگر XXX یا همان همبرگر فوق فوق هات چیلی دردی غیرقابل تحمل را به جان خریدند. درد به میزان ای زیاد بود که یکی از این خبرنگاران برای خلاص شدن از شر آن به سرعت لقمه اش را به همراه مقادیر زیادی شیر بلعید. خبرنگار دوم نیز بعد از این تجربه دردآور معده درد بدی گرفت و حتی حس دستان خودش را هم از دست داد. تشنج و تنفس غیرعادی خیلی سریع (Hyperventilate) از جمله عوارض بعدی این اتفاق برای آن ها بود. هر دو آن ها بر اثر این تجربه راهی بیمارستان شدند و آن طور که بعدها توصیف کردند، درد به میزان ای بوده که در خود احساس مرگ نموده اند.
افراد جسوری که دیده اید بی محابا در برنامه های تلویزیونی فلفل می خورند، گاهی حتی به حدی اذیت می شوند که آنچه را که خورده اند، برمی گردانند. یکی از شرکت نمایندگان در چنین مسابقاتی می گوید که تنها 21.85 ثانیه طول کشید که من بتوانم سه فلفل دم عقربی (Carolina Reaper) بخورم اما قریب 14 ساعت زمان برد که به شرایط نرمال و طبیعی بازگشتم.
فلفل دم عقربی یا همان کارولینا ریپر در اصل یک فلفل دورگه است که از پیوند زدن هابانروی قرمز (Red habanero) و فلفل روح (Ghost Pepper) بوجود می آید و در سال 2013 توانست رکورد گینس را بعنوان تندترین فلفل در کل جهان به خود اختصاص دهد. تحقیقات نشان می دهد که یکی از عواقب بلع این نوع فلفل می تواند حمله قلبی آنی باشد.
وقتی فلفل تند می خوریم، در بدن مان چه اتفاقی می افتد؟
حالا اجازه دهید که کمی به عقب تر بازگردیم و اصل ماجرا را از زبان کاپسایسین روایت کنیم. مطالعات نشان می دهد که این ماده شیمیایی احتمالاً بعنوان یک عامل ضدقارچ در برخی از گیاهان تکامل پیدا نموده است. وقتی شما فلفل تندی را مصرف می کنید، در اصل نورون های عصبی خاصی که وظیفه ادراک درد را دارند، فعال می کنید. این نورون ها پیام گرما را به مغز مخابره می نمایند و این درست همان پیامی است که در زمان سوختگی به مغز مخابره می گردد یعنی در اصل فرقی نمی نماید که شما فلفل بخورید یا خودتان را بسوزانید، در هر دوی این موارد پیام افزایش درجه حرارت به مغز مخابره می گردد.
بروس برایانت (Bruce Bryant) یک زیست شناس از مرکز تحقیقاتی فیلادلفیا در این زمینه می گوید: تاثیرات فیزیکی ناشی از خوردن فلفل را می توان خیلی راحت در عکس العمل هایی که بدن از خود نشان می دهد، مشاهده کرد و این عکس العمل ها دقیقاً همان عکس العمل هایی است که در زمان سوختگی دیده می شوند. اینکه شما در وهله نخست احساس عرق کردن می کنید، بدین خاطر است که بدن کوشش می نماید تا به شکلی خود را خنک کند. پیام دردی که نورون ها به مغز مخابره می نمایند، باعث می گردد که رگ های خونی عریض تر گردد و در اصل نوعی تورم در آن ها بوجود بیایید که همه این ها جزو برترین راهکارهای بدن برای کاهش آسیب های احتمالی است. اما وقتی شما فلفل تندی مانند کارولینا ریپر را می بلعید و این فلفل تند به جداره معده شما برخورد می نماید، احساسی همچون قی کردن یا حالت تهوع خواهید داشت و دلیل هم این است که پایانه های نورون احساس درد در معده هستند. در واقع بدن تان با زبان بی زبانی به شما می گوید که برای من مهم نیست که در اثر حرارت یا یک ماده شیمیایی سوخته ای، من فقط می خواهم که از شر آن راحت شوم.
بایستی بدانید که نورون های احساس سوختگی در دهان، معده و هر جای دیگر از بدن در اصل کار خودشان را انجام می دهند خواه آن چیزی که شما بلعیده اید، به راستی باعث مرگ تان گردد یا تنها باعث گردد که به دستشویی بروید و بخواهید که از شر آنچه که خورده اید، راحت شوید. شما با خوردن فلفل های تند می توانید ساعت ها یا حتی یک روز احساسی ناخوشایند داشته باشید، اما ظاهراً خطری در درازمدت شما را تهدید نمی نماید. دکتر برایانت می گوید که تحقیقات بر روی پستانداران دیگر نشان داده که پستانداران جوان تری که مدت های مدید کپسایسین مصرف نموده اند، در طولانی مدت نورون های درد خود را از دست داده اند. مساله اینجاست که کپسایسین با تحریک مداوم نورون ها می تواند به آن ها آسیب بزند و این آسیب می تواند برگشت ناپذیر باشد.
یک نظریه جالب هست که می گوید: فلفل ها برای این تکامل پیدا نموده اند که پستانداران نتوانند دانه های آن ها را بجوند. اما پرندگانی که فلفل می خورند، داستان شان کمی فرق دارد. آن ها دانه های فلفل را به طور کامل می بلعند و از این طریق تنها به پراکنش دانه ها یاری می نمایند. مساله اینجاست که فلفل ها هنوز نمی دانند که از دست انسان ها چطور باید فرار نمایند و اینکه دقیقاً چکار باید بنمایند که انسان ها دست از خوردن شان بردارند.
منبع: دیجیکالا مگ