ترکیب سبزی پلویی شامل چیست ، 2 ترکیب خانگی و رستورانی برای سبزی پلو

به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، سبزی پلویی شامل چه سبزی هایی است؟ در لیست سبزی پلو یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و سنتی ایرانی است که معمولا در ترکیب سبزی پلو با ماهی، سبزی پلو با تن ماهی، سبزی پلو با ماهیچه و … استفاده می شود. اما برای اینکه یک سبزی پلو خوشمزه و مجلسی داشته باشید، هم باید در مورد ترکیب سبزی سبزی پلو و هم نکات سبزی پلو، اطلاعاتتان را بالا ببرید. در این مقاله از در به چند ترکیب سبزی پلویی، نسبت سبزی ها در سبزی پلو و نکات آماده کردن سبزی پلویی و پخت سبزی پلو می پردازیم.

ترکیب سبزی پلویی شامل چیست ، 2 ترکیب خانگی و رستورانی برای سبزی پلو

ترکیب سبزی پلویی چیست؟

طبق یک قاعده کلی ترکیب سبزی سبزی پلو شامل تره، شوید، جعفری و گشنیز است. به این ترکیب شنبلیله و سیر تازه هم اضافه می شود تا عطر و طعم خوشمزه تری بگیرد.

شما می توانید و انواع را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

نسبت ترکیب سبزی پلویی خانگی برای 4 نفر

معمولا برای 4 نفر یا به ازای 4 پیمانه برنج، به 400 گرم سبزی پلویی تازه نیاز دارید. در این صورت می توانید از فرمول زیر استفاده کنید.

  • تره: 100 گرم
  • جعفری: 100 گرم
  • شوید: 100 گرم
  • گشنیز: 100 گرم
  • شنبلیله: 1 شاخه
  • سیر تازه: 1 بوته

نسبت ترکیب سبزی پلویی رستورانی برای 4 نفر

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که سبزی پلویی را که در رستوران می خورید، به نظرتان خوشمزه تر باشد یا طعم ماندگاری تری در ذهنتان گذاشته باشد. ترکیب سبزی پلویی در رستوران ها و ترکیب سبزی سبزی پلو حرفه ای، کمی تفاوت دارد و اگر در خانه سبزی پلو درست می کنید، می توانید فرمول زیر را دنبال کنید.

  • شوید تازه: 200 گرم
  • جعفری تازه: 120 گرم
  • تره: 80 گرم
  • گشنیز: 80 گرم
  • سیر: 60 گرم
  • شنبلیله: 30 گرم

نکات مهم در طرز تهیه سبزی پلویی

  • در زمان پاک کردن سبزی های سبزی پلو، مقدار ساقه های سبزی پلو باید کمتر از برگ های باشد تا پخت آن، سریع تر انجام شود.
  • از سبزی تازه برای سبزی پلو استفاده کنید که رنگ سبزی پلو خوشرنگ شود و طعم قوی تری هم داشته باشد.
  • اگر از سبزی خشک برای تهیه سبزی پلو استفاده می کنید، برای درست کردن سبزی پلو با سبزی خشک به ازای هر 100 گرم سبزی تازه، 1 قاشق غذاخوری سبزی خشک استفاده کنید.
  • در صورتی که از سبزی پلویی خشک برای سبزی پلو استفاده می کنید، بعد از دم کردن سبزی پلو، سبزی خشک را لابه لا یا روی برنج بریزید و آن را دم کنید.
  • در ترکیب سبزی سبزی پلو با ماهی یا سبزی پلو با مرغ، سبزی پلو با گوشت، مقدار شنبلیله را کمتر از دیگر سبزی ها در نظر بگیرید. چون شنبلیله زیاد، سبزی پلو را تلخ می کند.
  • می توانید از سبزی های محلی شهر خود، در ترکیب سبزی پلویی استفاده کنید. مثلا در سبزی پلویی شمالی از چوچاق یا خالواش، تره کوهی، پیاز کوهی هم استفاده می شود.
  • به جای سیر بوته ای، می توانید سیر حبه ای استفاده کنید. در این صورت، یک عدد سیر را بشویید و از وسط نصف کنید. سیر ها را بین برنج بگذارید و دم کنید تا عطر سیر، در کل سبزی پلو بپیچد. پس از دم کردن، سیر ها را بیرون بیاورید.
  • می توانید 2 تا 3 حبه سیر تازه را پوست بگیرید و رنده کنید. سپس سیرهای رنده شده را بین سبزی های پلویی با مقداری نمک و فلفل بریزید و بعد به برنج در حال جوشیدن اضافه کنید.
  • می توانید 1 چوب دارچین را لابه لای برنج یا روی برنج بگذارید و آن را دم کنید. بعد از دم کردن برنج، چوب دارچین را بیرون بیاورید.
  • سبزی پلو برای دم کشیدن به 45 تا 50 دقیقه زمان نیاز دارد.

فوت و فن های پخت سبزی پلو به روش رستوران

  • برای تهیه سبزی پلو، برنج را بعد از اینکه به حد کافی خیس کردید و آب نمک آن را دور ریختید، در یک قابلمه آب جوش بریزید و حدود 7 تا 10 دقیقه بجوشانید.
  • برنج را کمی سفت تر یا زنده تر بردارید. چون بعد از اینکه سبزی پلویی به برنج اضافه می شود، در زمان دم کردن سبزی پلو، سبزی آب پس می دهد و اگر برنج را زیادی جوشانده باشید، سبزی پلو، نرم و شفته می شود.
  • ترکیب سبزی پلویی را 2 تا 3 دقیقه قبل از اینکه برنج را آبکش کنید، به برنج در حال جوشیدن اضافه کنید تا سبزی ها هم کمی جوش بخورند.
  • نیازی به سرخ کردن یا تفت دادن سبزی پلویی قبل از افزودن به برنج نیست.
  • برای خوشرنگ شدن سبزی پلو، می توانید به برنج در حال جوشیدن، کمی زردچوبه اضافه کنید. یعنی در آبی که برنج با آن می جوشد، کمی زردچوبه بریزید. این کار باعث بالا رفتن خواص سبزی پلو هم می شود.
  • به جای زردچوبه برای خوشرنگ و خوش عطر شدن سبزی پلو، می توانید از زعفران دم کرده، برای روی برنج استفاده کنید.
  • بهتر است برای تهیه سبزی پلو، ته دیگ برگ کاهو، نان یا سیب زمینی حلقه ای شده بگذارید. چون سبزی که ته دیگ باشد، ممکن است زیادی سرخ شود یا بسوزد.

بیشتر بخوانید:

سوالات متداول درباره ترکیب سبزی پلویی

نسبت سبزی پلویی به برنج چقدر است؟

معمولا به صورت نرمال، به ازای هر پیمانه برنج برای هر نفر، حدود 100 گرم (90 تا 110 گرم) سبزی پلویی لازم است تا سبزی پلو، ظاهر مجلسی داشته باشد.

سبزی پلویی چقدر باید خرد شود؟

سبزی سبزی پلو را باید ریز خرد کنید اما درشت تر از سبزی قورمه باید باشد تا داخل برنج مشخص شود. در ضمنً اگر هم زیادی درشت باشد، سبزی پلو ظاهر خوبی نمی گیرد و هضم سبزی ها هم سخت تر می شود.

ترکیب سبزی سبزی پلو با مرغ چیست؟

در ترکیب سبزی سبزی پلو با مرغ یا ماهی، از شوید، تره، جعفری، گشنیز، سیر و شنبلیله استفاده می شود. می توانید سبزی پلویی را با نسبت هایی که در بالا اشاره کردیم، در سبزی پلو به کار ببرید.

فرق سبزی پلویی با سبزی کوکو چیست؟

ترکیب سبزی پلویی با سبزی کوکو بسیار شبیه به هم هست. اما در این میان مقدار برخی سبزیجات ممکن است متفاوت باشد؛ برای مثال مقدار شنبلیله در سبزی کوکویی بیشتر است. در ضمنً سبزی کوکو را ریزتر از سبزی پلویی خرد می کنند.

منبع: افق کوروش
انتشار: 17 دی 1403 بروزرسانی: 17 دی 1403 گردآورنده: kashia.ir شناسه مطلب: 2392

به "ترکیب سبزی پلویی شامل چیست ، 2 ترکیب خانگی و رستورانی برای سبزی پلو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ترکیب سبزی پلویی شامل چیست ، 2 ترکیب خانگی و رستورانی برای سبزی پلو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید