خواب بهتر در بارداری، با این توصیه ها

به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، خبرنگاران: نوزاد تازه متولد شده معروف است که اهل خانه را نصفه شب بیدار می نماید تا شیر بخورد، اما شب های بیخوابی برای مادر خیلی قبل تر از به جهان آمدن نوزاد آغاز می گردد. پیدا کردن راه هایی برای بهتر خوابیدن طی بارداری نه فقط برای انرژی و حال مادر مهم است بلکه زن بارداری که کم می خوابد بیشتر محتمل است دچار عوارضی گردد.

خواب بهتر در بارداری، با این توصیه ها

آنالیز کنید و ببینید چه چیز هایی مانع خواب راحت تان در روز های بارداری می شوند و به دنبال راه هایی برای خواب بهتر باشید.

سه ماهه اول بارداری

معمولا زنان باردار با رشد جفت، به خواب بیشتری تمایل دارند. پس تعجب نکنید اگر احساس خواب آلودگی می کنید و احتیاج دارید زودتر به رختخواب بروید یا مکررا چرت بزنید. در این مرحله، بهترین کاری که می توانید بکنید این است که با تمایل تان به خواب نجنگید و هر چقدر بدن تان احتیاج دارد بخوابید.

سه ماهه دوم بارداری

در این دوره از بارداری، مقدار خوابی که احتیاج دارید تقریبا به حالت نرمال پیش از بارداری تان برمی گردد، اما با رشد جنین و بالاتر آمدن شکم تان، عواملی تدریجا بر خواب تان اثر می گذارند مثلا از خواب بیدار شدن برای دستشویی.

سه ماهه سوم بارداری

خستگی مادر باردار می تواند ناشی از کیفیت پایین خوابش باشد. طی سه ماهه سوم بارداری، مادر باردار تحت تاثیر عواملی، چون کمر درد، لگد های جنین، گرفتگی های پا، احتیاج مکرر به دستشویی، افزایش وزن قابل توجه و گرفتگی بینی مربوط به ماه های آخر بارداری کیفیت خواب پایین تری خواهد داشت.

توصیه هایی برای خواب بهتر مادر باردار

هر چند برای مادر باردار ممکن نیست که از بیشتر عواملی که خواب خوب و راحت را غیرممکن می نمایند اجتناب کند، اما راه هایی برای یاری به خواب بهتر وجود دارد:

  • یک روتین آرامشبخش در زمان خواب داشته باشید
  • سر ساعت مشخصی بخوابید و بیدار شوید
  • دست کم یک ساعت پیش از خواب، از ابزار های الکترونیکی استفاده نکنید و در زمان استفاده نیز، نور اسکرین را کم کنید.
  • مصرف کافئین را کم کنید
  • با یاری یوگا، مدیتیشن و یا ماسآژ، استرس تان را کم کنید
  • به پهلو بخوابید. بهتر است از بالش مخصوص بارداری برای حمایت از کمر و زانوهای تان بهره ببرید
  • با بالا آوردن سر هنگام خواب، مشکل تنفسی تان را کمتر کنید
  • به اندزاه کافی آب بنوشید تا گرفتگی عضلات پای تان کمتر گردد

اختلالات خواب در بارداری

اختلالات خواب ممکن است در دوران بارداری آغاز یا اگر از قبل وجود داشته، تشدید شوند. شاید مادر، پیش از بارداری دچار این عوارض نبوده باشد و طی بارداری دچارش گردد، اما اختلالات خواب معمولا در سرانجام بارداری شایع ترند. مسائل خواب طی بارداری اجتناب ناپذیر نیستند.

سندرم پای بیقرار

اگر زنی دچار سندرم پای بیقرار باشد، طی بارداری این مشکل تشدید خواهد شد. سندرم پای بیقرار ممکن است برای اولین بار در بارداری ظاهر گردد و در چنین مواردی احتمال اینکه در بارداری های بعدی نیز دوباره روی بدهد زیاد است. اما بعد از زایمان، علائم تخفیف پیدا نموده (برای افرادی که از قبل دچار این سندرم بوده اند) و یا کاملا رفع می شوند (برای افرادی که در بارداری دچار این سندرم شده اند).

آپنه خواب

آپنه خواب برای زن باردار خطرناک است.

تحقیقات نشان می دهد آپنه خواب هم برای مادر و هم برای جنین عوارض منفی دارد. شواهدی وجود دارد که ارتباط آپنه خواب با موارد زیر را نشان می دهد:

  • دیابت بارداری
  • و یا فشار خون بارداری (پره اکلامپسی)

اگر برای خواب کافی و راحت دچار درد سر هستید با پزشک تان مشورت کنید تا او یاری تان کند علت را پیدا نموده و راه چاره هایی برای غلبه بر آن ها پیدا کنید.

منبع: برترین ها
انتشار: 11 مرداد 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: kashia.ir شناسه مطلب: 222

به "خواب بهتر در بارداری، با این توصیه ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواب بهتر در بارداری، با این توصیه ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید