رزمایش جمهوری آذربایجان باعث تلفات فوک های خزر شد
به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، مدیرکل دفتر حفاظت از اکوسیستم های دریایی سازمان محیط زیست گفت: پس از تلف شدن فوک های خزری در پی رزمایش جمهوری آذربایجان، وزارت خارجه از کشور های حاشیه خزر خواست تا درباره علل مرگ فوک ها توضیحاتی دهند که هنوز این کشور جوابی نداده است.
به گزارش ایرنا، داود میرشکار روز یکشنبه در نشست خبری آنلاین، به تلف شدن فوک های خزری در پی رزمایش جمهوری آذربایجان اشاره نمود و اضافه نمود: از وزارت خارجه به عنوان دستگاه دیپلماسی خواستیم این موضوع را از کشور های حاشیه خزر پیگیری کند.
و از میان این کشورها، روسیه جوابگو بود و عوامل مرگ و میر فوک ها در این کشور مطرح شده و مواردی که به صورت طبیعی رخ داده بود واکاوی شده است.
وی تاکید نمود:، اما جمهوری آذربایجان درباره تلفات فوک خزری پاسخی نداده و امیدواریم پیگیری های دستگاه وزارت خارجه در این زمینه ادامه داشته باشد.
چندی پیش خبر مرگ 14 قلاده فوک خزری در امسال را مدیر کل محیط زیست مازندران به عنوان تلفات غیرعادی یاد نموده بود.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی گفته بود که از ابتدای امسال شاهد تلفات غیر عادی فوک ها در سواحل دریای خزر در استان مازندران هستیم که تا به امروز تعداد آن ها به 14 قلاده رسیده است.
میرشکار گفت: بعلاوه با همکاری منطقه آزاد انزلی ایجاد مرکز امداد و نجات فوک خزری را در دستور کار داریم که امیدواریم هر چه زودتر عملی گردد.
اطلس اکوسیستم های حساس خلیج فارس و دریابی عمان تهیه شده است
وی گفت: برای حفاظت از اکوسیستم های ساحلی و دریایی کشور اقدامات زیادی انجام شده که یکی از آن ها تهیه اطلس اکوسیستم های حساس ساحلی و دریایی خلیج فارس و دریای عمان به زبان فارسی و انگلیسی است که امیدواریم با تامین اعتبار امسال بتوانیم آن را چاپ کنیم که منبع خوبی برای حفظ نام خلیج فارس و بعلاوه سندی برای زیستگاه ها و اکوسیستم های خلیج فارس و دریای عمان خواهد بود.
مکان یابی استقرار آب شیرین کن در 4 استان جنوبی
وی اظهارداشت: مکان یابی استقرار آب شیرین کن ها در چهار استان جنوبی کشور یکی دیگر از اقدامات دفتر حفاظت از اکوسیستم های دریایی سازمان محیط زیست است که مطالعات آن در دو استان بوشهر و هرمزگان به خاتمه رسیده و در خوزستان و سیستان و بلوچستان نیز در دستور کار قرار گرفته است که تا خاتمه سال نتایج مکان یابی در این دو استان نیز در دستور کار قرار می گیرد.
پایش آبسنگ های مرجانی و تنوع زیستی آب های جنوبی
مدیرکل دفتر حفاظت از اکوسیستم های دریایی سازمان محیط زیست گفت: در حوزه های تنوع زیستی آب های جنوبی کشور پایش هایی داشتیم که یکی از آن ها بحث لاک پشت های دریایی بود که بعد از تدوین برنامه اقدام ملی در قالب یک برنامه واحد انجام می گردد که امیدواریم بتوانیم هر چه زودتر اقدامات اجرایی را شروع کنیم.
وی اضافه نمود: بحث پایش آبسنگ های مرجانی خلیج فارس را هم در دستور کار داریم که بر این اساس کار پایش در استان بوشهر به طور کامل انجام شد و نتایجی که به دست آمد نشان داد که باید اقدامات موثری برای حفظ آبسنگ های مرجانی داشته باشیم.
آبسنگ ها دومین بیوم پرتولید کره زمین هستند از این رو ما را بر این می دارد که گام های موثری را در احیای این زیستگاه ها داشته باشیم البته انتظار داریم نخبگان دریایی در این حوزه به ما یاری نمایند تا کار های خوبی انجام دهیم.
جزایر خلیج فارس شناسنامه دار شدند
مدیرکل دفتر حفاظت از اکوسیستم های دریایی سازمان محیط زیست گفت: کار شناسنامه دار شدن جزایر خلیج فارس از دو سال پیش شروع شد و تا به امروز بعضی از این جزایر شناسنامه دار شدند و بقیه هم در دستور کار قرار دارند که امیدواریم به زودی همه جزایر شناسنامه دار شوند.
صید ترال صنعتی متوقف شده است
میرشکار درباره شرایط صیدترال در کشور نیز با بیان اینکه کارگروه صید ترال ذیل کارگروه امنیت ملی تشکیل شده و قرار بر این بود که دستورالعملی برای این صید تدوین گردد.
گفت: موضع سازمان محیط زیست در مورد صید ترال چه سنتی و چه صنعتی با توجه به آثار آن، منفی است، اما با توجه به مسائل اجتماعی با شروطی با آن موفقت نموده ایم، دستگاه ناظر برای نظارت باید با شروطی وارد گردد تا نظارت از سوی شیلات به شکل مناسبی انجام دهد.
میرشکار با تاکید بر اینکه صید ترال صنعتی متوقف است، اما صید سنتی همچنان ادامه دارد، گفت: در پی ایجاد محدودیت های زمانی و مکانی در این زمینه هستیم.
منبع: فرارو