طرز تهیه آش گوجه فرنگی و نکاتی مهم در طبخ آن

به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، آش گوجه فرنگی هر آنچه که در یک وعده غذای کامل باید باشد را دارد. علاوه بر این از عطر و رنگ دلپذیری نیز برخوردار است. به همین دلیل در این مطلب قصد داریم طرز تهیه این آش را معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه آش گوجه فرنگی و نکاتی مهم در طبخ آن

خبرنگاران | سرویس آشپزی - آش ها یکی از محبوب ترین غذا های ایرانی هستند، اما طعم این غذا تا حد زیادی به نحوه طبخ آن بستگی دارد. نکته مهم در طبخ انواع آش از جمله آش گوجه فرنگی جا افتادن آن است؛ بنابراین درست کردن یک آش خوشمزه آنقدر که به نظر می رسد ساده نیست.

مواد لازم برای تهیه آش گوجه فرنگی

مواد اولیه ای که برای تهیه این غذا به آن احتیاج دارید، در جدول زیر آورده شده است. با مواد اولیه ذکر شده، می توانید این غذا را برای 6 الی 8 نفر تهیه کنید.

مواد لازم
برنج200 گرم
سبزی1 کیلوگرم
لپه2 الی 3 قاشق سوپخوری
پیاز متوسط3 الی 4 عدد
گوشت قرمز چرخ شده500 کیلو
گوجه فرنگی2 الی 3 کیلوگرم
روغن2 الی 3 قاشق سوپخوری
نمکبه میزان لازم
فلفلبه میزان لازم

چند نکته:

  • سبزی این آش شامل تره، جعفری، نعناع و گشنیز است. توجه داشته باشید که مقدار گشنیز باید کمتر باشد تا غذا تلخ نگردد.
  • می توانید به جای گوجه فرنگی تازه از حدود 4 الی 5 قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی نیز بهره ببرید.

طرز تهیه آش گوجه

  1. دو عدد از پیازها را نگینی ریز خرد نموده و سرخ کنید.
  2. لپه و را همراه با 6 الی 7 لیوان آب در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید.

  3. فلفل را نیز به مواد اضافه کنید.
  4. برنج را کاملا بشویید و هنگامی که لپه نیم پز شد، برنج را اضافه کنید.
  5. گوشت چرخ نموده را با 1 الی 2 عدد پیاز رنده شده مخلوط نمایید.

  6. اکنون گوشت را به صورت کوفته گرد کنید، اندازه این کوفته ها تقریبا باید نصف اندازه یک گردو باشند.

  7. کوفته های گوشت را به آش اضافه کنید.
  8. سبزی را کاملا خرد نموده و درون آش بریزید.
  9. اکنون باید صبر کنید تا آش جا بیفتد و لعاب بیندازد.
  10. در این مرحله نمک را به غذا اضافه کنید.
  11. گوجه فرنگی را خرد کنید و درون مخلوط کن بریزید تا کاملا یک دست گردد. ترجیحا گوجه ها را پوست بگیرید.
  12. اکنون گوجه فرنگی را در یک قابلمه ریخته و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب آن کاملا تبخیر گردد.
  13. زمانی که آب گوجه فرنگی ها کاملا تبخیر شد آن را به آش اضافه کنید و اجازه دهید که رنگ خود را به غذا پس دهد. می توانید از رب گوجه فرنگی نیز بهره ببرید، اما طعم این آش با گوجه تازه بهتر خواهد بود.

آش گوجه فرنگی آماده است و در صورت تمایل برای تزیین آن می توانید از نعناع داغ بهره ببرید. برای تهیه نعناع داغ کافی است 2 الی 3 قاشق غذاخوری روغن را درون ماهیتابه بریزید تا داغ گردد و سپس یک قاشق غذاخوری نعناع خشک را به آن اضافه کنید. نعناع زمان بسیار اندکی باید حرارت ببیند و گرنه می سوزد.

چند نکته:

  • پیازی را که می خواهید به گوشت اضافه کنید باید با رنده ریز خرد نموده و آب آن را بعد از رنده کردن بگیرید.

  • بهتر است لپه و برنج را از چند ساعت قبل خیس کنیم.
  • آش را گاهی بهم بزنید تا ته نگیرید، اما مواظب باشید که سریع اینکار را انجام ندهید، زیرا باعث باز شدن کوفته های گوشت می گردد.

  • در صورت تمایل می توانید یک استکان برنج پخته شده نیز به گوشت چرخ نموده اضافه کنید و سپس کوفته ها را درست نمایید.

  • زمانی که برنج لعاب انداخت حرارت شعله گاز را ملایم کنید تا غلظت آش به حد مورد نظرتان برسد.

  • اگر آب غذا کم بود و احتیاج داشتید مجددا آب اضافه کنید، حتما از آب جوش استفاده نمایید و به هیچ عنوان آب سرد را در آش نریزید.

این آش به دلیل داشتن حبوبات و گوشت منبع خوبی از پروتئین است، همچنین سبزی موجود در آن نیز منبع غنی از فیبر می باشد. به علاوه وجود گوجه فرنگی که آنتی اکسیدان بالایی دارد و برنج که منبع خوبی از کلسیم است، باعث می گردد که آش گوجه فرنگی غذایی کامل و مقوی به حساب آید، البته خواص گوجه فرنگی، سبزی و حبوبات استفاده شده در این غذا بیش از این است؛ بنابراین می توانید این آش را به عنوان یک وعده غذایی کامل برای بچه ها خود نیز تهیه کنید.

طعم این غذا بسیار دلپذیر است و چنانچه از گوجه فرنگی تازه بهره ببرید، عطر بسیار مطبوعی پیدا می نماید. اگرچه روش های دیگری نیز برای طبخ این غذا وجود دارد، اما سعی کردیم شیوه ای را معرفی کنیم که علاوه بر غنی بودن از لحاظ مواد مورد احتیاج بدن، طعم همه پسندتری نیز داشته باشد.

منبع: setare.com
انتشار: 23 اسفند 1399 بروزرسانی: 23 اسفند 1399 گردآورنده: kashia.ir شناسه مطلب: 1490

به "طرز تهیه آش گوجه فرنگی و نکاتی مهم در طبخ آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش گوجه فرنگی و نکاتی مهم در طبخ آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید