طرز تهیه اُماچو شلغمی خوشمزه به روش کرمانی
به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، اُماچو شلغمی یا آش شلغم یکی از غذاهای سنتی در سراسر ایران خصوصا شهر راور کرمان است. این غذا را معمولاً در فصل های پاییز و زمستان تهیه می نمایند و به خاطر حضور شلغم یکی از خوراک های خوشمزه برای مقابله با سرماخوردگی به شمار میرود. شلغم خاصیت آنتی بیوتیک دارد، به همین علت اگر احساس سرماخوردگی می کنید یا حتی در سلامت کامل هستید حتماً در فصول سرد خود را به این آش لذیذ مهمان کنید. این آش با مواد مغذی و فوق العاده ای که دارد از بروز بیماری ها خصوصاً آنفولانزا و سرماخوردگی به خوبی جلوگیری خواهد نمود.

اُماچو شلغمی | |
زمان آماده سازی | 60 دقیقه |
زمان پخت غذا | 100 دقیقه |
مقدار سختی | میانه |
100 گرم اُماچو | 78 کالری |
اُماچو شلغمی خوشمزه به روش محلی راور
طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی یا اُماچو شلغمی مانند سایر آش های خوشمزه ایرانی آسان و راحت است. این آش به مواد اولیه در دسترسی احتیاج دارد. آش آماچو راور با موادی مثل سبزی مخصوص آش، شلغم، عدس، نعناع، کشک، برنج، ادویه و طعم دهنده ها آماده می گردد. بد نیست بدانید که شلغم طبع سردی دارد و در کنار عدس می تواند باعث کاهش فشار خون شما گردد. البته در این آش از سیر نیز استفاده می نمایند که اگر به آن حساسیت دارید می توانید آن را حذف کنید.
مواد اولیه برای تهیه آش آماچو راور
مواد اولیه مورد احتیاج برای تهیه این آش در ادامه آمده است:
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
شلغم | 8 عدد |
برنج | نصف پیمانه |
عدس | نصف پیمانه |
سبزی آش | نیم کیلو |
آبغوره یا قره قروت | به مقدار کافی |
فلفل، نمک و زردچوبه | به مقدار کافی |
سیر | 1 حبه |
نعناع خشک | 2 قاشق غذاخوری |
بلغور جو | 1 پیمانه |
کشک | 2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی
برای این طرز تهیه بهتر است از شب قبل شلغم ها را بپزید. عدس را خیس کنید و آب آن را نیز چند بار در طول مدت زمان خیس خوردن، عوض کنید. به این شکل نفخ عدس گرفته شده و پخت آن راحت تر خواهد بود. در ادامه با طرز تهیه این غذای محلی راور، مرحله به مرحله با شما هستیم.
- مرحله اول: در مرحله اول از طبخ این غذای سنتی کرمان باید پیش از هر کاری ابتدا بلغور جو و عدس را به خوبی شستشو دهید. اگر عدس ها را از شب قبل خیس نموده اید، حالا آب آن را دور ریخته و آماده مرحله بعد کنید.
- مرحله دوم: بعلاوه برنج را نیز شسته و آن را با آب گرم و نمک خیس کنید. در ادامه طرز تهیه اُماچو شلغمی ، حالا یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و درون قابلمه آب بریزید. سپس قابلمه را بر روی حرارت قرار دهید.
- مرحله سوم: سپس اجازه بدهید که آب درون قابلمه به جوش آید. در گام بعد برنج، بلغور جو و همینطور عدس را به آب جوش اضافه کنید.
- مرحله چهارم: حالا درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا این ترکیب به خوبی پخته و نرم شوند. عدس پخت سریعی دارد، پس احتیاج نیست که قبل از برنج و بلغور جو آن را بپزید.
- مرحله پنجم: سپس در مدت زمان پخت این مواد به سراغ سبزی آش بروید. تره، جعفری، اسفناج و گشنیزها را تمیز پاک نموده و خوب بشویید. سپس آنها را آبکش کنید تا آب و رطوبت آنها به خوبی گرفته گردد.
- مرحله ششم: بعد از خشک شدن سبزی آش، آن را نیز به صورت ساطوری و ریز خرد کنید. در گام بعد از این طرز تهیه به سراغ شلغم ها بروید.
- مرحله هفتم: حالا شلغم ها را شسته و سر و انتهای آن ها را جدا کنید. شلغم ها را می توانید به مقدار دلخواه خود خرد نموده و آماده کنید. اگر تمایلی به خوردن شلغم های درشت ندارید می توانید آنها را رنده کنید.
- مرحله هشتم: البته اگر شلغم ها زیاد پخته شوند از حجم آنها کاسته شده و کوچک می شوند. به همین علت توصیه می کنیم که شلغم ها را کمی بزرگ و درشت خرد کنید.
- مرحله نهم: مدت زمان 20 دقیقه کافی است تا ترکیب برنج، عدس و بلغور جو شما نیم پز گردد. در ادامه این مرحله مثل طرز تهیه شولی کرمانی ، حالا نوبت آن است که سبزی های آش پخته شده و ساطوری را به همراه شلغم های خرد شده به قابلمه خود اضافه کنید.
- مرحله دهم: حالا تمام مواد را با یکدیگر خوب مخلوط نموده و سپس درب قابلمه را ببندید. دقیقاً 45 دقیقه زمان احتیاج است تا تمام مواد آش شما به خوبی پخته شده و طعم یکدیگر را بگیرند.
- مرحله دهم: بعلاوه بعد از این مدت زمان بلغور جو نیز به خوبی لعابدار خواهد شد. در مرحله بعد از این طرز تهیه حالا باید سیر داغ را آماده کنید. پوست سیرها را جدا نموده و آنها را در صورت امکان رنده یا له کنید.
- مرحله یازدهم: سپس یک تابه مناسب بر روی حرارت قرار داده و کمی روغن درون تابه بریزید. بهتر است که حرارت زیر تابه شما ملایم باشد. بعد از داغ شدن روغن، حالا سیرها را در تابه ریخته و تفت بدهید.
- مرحله دوازدهم: بعد از اینکه سیرها تغییر رنگ دادند کمی زردچوبه به آنها اضافه کنید. این کار سبب می گردد تا سیر عطر بهتری گرفته و رنگ آن نیز تغییر کند. بعد از اینکه عطر خامی زردچوبه گرفته شد حالا فلفل سیاه و نعنای خشک را نیز به سیر خود اضافه کنید.
- مرحله سیزدهم: حتما به این نکته دقت کنید که تفت دادن بیش از مقدار نعنای خشک باعث می گردد نعنا سوخته و طعم آن تلخ گردد. بعد از آن سیر داغ آماده شده را درون آش بریزید و مجدد هم بزنید. نعناع داغ و سیر داغ شما باید با اُماچو شلغمی به خوبی ترکیب شده و طعم کاملاً یک دستی با سایر مواد داشته باشد.
- مرحله چهاردهم: در انتهای طبخ آش نیز می توانید از طعم دهنده هایی مانند آب نارنج، آبغوره و یا قره قروت بهره ببرید. وقتی طعم دهنده های خود را اضافه کردید حالا باید 20 دقیقه دیگر آش شما بجوشد. بعد از این مدت زمان آش لذیذ شما آماده است. آن را در ظرف های سرو نهایی کشیده، با کشک تزیین نموده و نوش جان کنید.
اُماچو شلغمی ، تحفه ای از شهر راور
آش آماچو راور در این مطلب با تمام نکات و زیروبم به شما آموزش داده شد. این آش به علت حضور بلغور جو، عدس، شلغم و سیر طبع بسیار سردی دارد. به همین علت بهتر است که آن را برای وعده ناهار آماده کنید و در وعده شام میل نکنید. بعلاوه اگر طبع سردی دارید از طعم دهنده آب نارنج بهره ببرید. توصیه می کنیم که حتما این غذای سنتی کرمان را در منزل تهیه نموده و نوش جان کنید. البته، اگر اهل شهر کرمان باشید، می توانید از انواع غذای محلی کرمان را از سفارش آنلاین غذا کرمان و بعلاوه انواع کباب را به وسیله صفحه کباب کرمان در خبرنگاران سفارش دهید.
منبع: اسنپ فود