طرز تهیه حلوا مسقطی شیرازی
به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، اصالت و پیشینهٔ حلوای مسقطی به بندر مسقط، مرکز کشور عمان برمی گردد. البته گفتنی است که در ایران حلوای مسقطی لاری محبوبیت ویژه ای داشته و علاوه بر لارستان جزء شیرینی های محبوب شیراز، بوشهر و سایر منطقه ها محسوب می گردد. حال، اگر تمایلدارید تا طرز تهیه حلوا مسقطی را یاد بگیرید، تا خاتمه این مطلب همراه ما باشید.

https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2023/02/مسقطی-شیزازی.mp4
تهیه حلوای مسقطی | |
تعداد نفرات | 6 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 1 تا 2 ساعت |
درجه سختی | سخت |
اندازه کالری در هر 100 گرم | 469 کالری |
حلوای مسقطی شیرازی
جالب است بدانید که طرز تهیه حلوا مسقطی شیرازی، ساده، عمانی و سایر مدل ها چندان متفاوت نیست. تنها تفاوت جزئی انواع حلوای مسقطی در بعضی از مواد افزودنی است. در ادامه با مواد لازم و طرز تهیه آن آشنا خواهیم شد.
مواد لازم برای حلوای خوش عطر مسقطی
مواد زیر از جمله مواد مورد احتیاج برای طبخ حلوای مسقطی برای 6 نفر است. شما می توانید متناسب با تعداد افراد، مواد لازم را کم یا زیاد کنید.
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
نشاسته گل | 2 لیوان سر پر |
شکر سفید | 4 لیوان |
آب | 6 لیوان |
زعفران دم نموده | به میزان لازم با غلظت بالا |
هل کوبیده | 1 قاشق غذا خوری |
گلاب | 1 لیوان |
گلوکز مایع و خوراکی | 1 قاشق غذا خوری |
جوز هندی کوبیده | 1.2 قاشق غذا خوری (دلخواه) |
روغن یا کره | 1.2 لیوان یا 100 گرم کره |
خلال پسته و بادام | به میزان لازم |
طرز تهیه حلوا مسقطی ساده به صورت مرحله به مرحله
اگر تجربه طبخ حلوای مسقطی را ندارید، لازم است که مراحل زیر را با دقت انجام دهید. البته، قبل از آموزش حلوای مسقطی، خوب است به این نکته اشاره کنیم که اگر به انواع حلوا علاقه دارید، می توانید طرز تهیه حلوا با شیره انگور را نیز مطالعه کنید. با یادگیری طرز تهیه این موارد، انواع حلواهای خوشمزه را روی میز خواهید داشت.
- مرحله اول: توصیه می کنیم که از ظرف چدنی یا مسی برای طبخ بهره ببرید. در ابتدا تمامی شکر را داخل ظرف بریزید و آن را به روی شعله با حرارت ملایم قرار دهید. شکر را هم بزنید تا آب گردد. دقت کنید که رنگ شکر تغییر نکند.
- مرحله دوم: حال نوبت افزودن 6 لیوان آب است. پس از افزودن آب محلول به دست آمده را باید هم بزنید تا به خوبی با یکدیگر حل شوند. محلول آب و شکر باید کاملاً قوام بیاید و بجوشد.
- مرحله سوم: پس از اینکه شکر کامل در آب حل شد، نوبت افزودن نشاسته است. کل نشاسته را اضافه نموده و هم بزنید. دقت کنید که نشاسته نباید حالت گلوله ای داشته باشد.
- مرحله چهارم: زمانی که احساس کردید محلول نشاسته در حال غلظت گرفتن است، نوبت به افزودن روغن یا کره حیوانی می رسد. زمانی که کره یا روغن به خوبی با مواد ترکیب شد، زعفران دم نموده را نیز اضافه کنید.
- مرحله پنجم: به مراحل میانی از طرز تهیه حلوا مسقطی رسیدیم. دقت داشته باشید که مواد را یکسره هم بزنید. طولانی ترین قسمت تهیه حلوای مسقطی، مرحله هم زدن آن است. باید حداقل 50 دقیقه تا 2 ساعت محلول نشاسته را به روی شعله ملایم هم بزنید. در این مرحله گلوکز خوراکی نیز افزوده می گردد.
- مرحله ششم: حال پس ازیک ساعت هم زدن مواد، نوبت به افزودن پودر هل و جوز هندی می رسد. گفتنی است که افزودن جوز هندی کاملاً دلخواه و سلیقه ای است. پس از افزودن این مواد به هم زدن آن ادامه دهید.
- مرحله هفتم: پس از گذشت 2 ساعت و هم زدن مداوم، درست زمانی که حلوای شما به غلظت مناسب رسید و طعم خامی نداشت، یعنی آماده شده است. حال می توانید شعله گاز را خاموش کنید.
- مرحله هشتم: حلوای آماده شده را درون ظرف مناسب، دیس یا سینی ریخته و سطح آن را صاف می کنید. در این مرحله به دلخواه و سلیقه خود از خلال پسته و بادام برای تزیین بهره ببرید. استفاده از گل محمدی نیز زیبایی و عطر و طعم حلوا مسقطی شما را دو چندان می نماید.
طرز تهیه حلوا مسقطی بحرینی ، لاری و بوشهری
همانطور که اشاره کردیم حلوای مسقطی در اقلیم و جغرافیاهای متعددی تهیه می گردد که هر کدام تفاوت های جزی دارند. مثلاً برای حلوای مسقطی بحرینی حتماً باید از کره بهره ببرید. از طرفی برای تزیین نیز از مغز گردو، پودر نارگیل و سایر مواد لازم نامبرده استفاده می نمایند.
https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2023/02/مسقطی-بحرینی.mp4
طرز تهیه حلوا مسقطی لاری نیز مشابه آموزشی است که برایتان شرح دادیم. بعلاوه طرز تهیه حلوا مسقطی بوشهری مدت زمان بیشتری احتیاج داشته و باید بیشتر از 2 ساعت مواد را هم بزنید تا به خوبی سفت گردد. حلوای مسقط بوشهری پس از آماده شدن اندازه تردی و سفتی بیشتری دارد.
حالا فوت و فن تهیه حلوای خوشمزه مسقطی را می دانید…
طرز تهیه حلوا مسقطی را به طور کامل برایتان شرح دادیم. بعلاوه، با هم دیدیم که طرز تهیه حلوا مسقطی عمانی یا بحرینی با انواع آن تفاوت چندانی نداشته و تنها در موارد بسیار جزئی با هم اختلاف دارند. در انتها، امیدواریم که مطلب تهیه شده برایتان مفید باشد و شما را در تهیه یک حلوای خوشمزه هدایت کند. در کنار این حلوا می توانید طرز تهیه حلوا ارده را نیز یاد بگیرید و این حلوای خوشمزه و مقوی را نیز تهیه کنید.
اگر به هر دلیلی زمان یا انرژی لازم برای تهیه این شیرینی خوشمزه و مجلسی را در خانه ندارید، می توانید از سرویس خرید شیرینی آنلاین بهره ببرید. با استفاده از این سرویس دیگر جای هیچ نگرانی نیست زیرا شیرینی فروشی محبوب شما در کمتر از 30 دقیقه مسقطی شما را به دستتان خواهد رساند.
منبع: اسنپ فود