باسلوق و سجوق یکی از سوغات خوشمزه شهر مراغه
به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، باسلوق و سجوق
در این مقاله از معرفی سوغات مراغه شما را با یکی از شیرینی ها خوشمزه این شهر بنام باسلوق و سجوق به همراه طرز تهیه آن آشنا خواهیم کرد در ادامه با مجله سفر و گردشگری خبرنگاران همراه باشید
شهر مراغه از توابع استان آذربایجان شرقی می باشد که به علت موقعیت جغرافیایی مناسب و قرار گیری در منطقه ای سرسبز کنار دامنه کوه سهند دارای شرایط خوبی برای فراوری بعضی از سوغات است. که در این مقاله شما را با شیرنی باسلوق و سجوق آشنا خواهیم کرد
باسلوق و سجوق
در شهر مراغه شیرینی های مختلف و خوشمزه فراوانی تهیه و فراوری می گردد. یکی از این موارد نوعی شیرینی خوش طعم که با شیره انگور تهیه می گردد ، باسلوق و سجوق است. این شیرینی ها به صورت سنتی در کارگاه های شیرینی پزی پخته می شوند و بعد از بسته بندی در بازارهای شهر مراغه به عنوان سوغات به مردم فروخته می گردد. از سایر شیرینی های خوشمزه مراغه می توان به قرابیه ها و لوزینه ها اشاره نمود. این دو نوع نیز از مغز گردو و بادام تهیه می گردند. البته این دو را می توان در سایر منطقه ها آذربایجان نیز تهیه کرد ولی هم چنان زینب بخش بازارهای مراغه هستند.
طرز تهیه باسلوق
در اصل برای طرز تهیه باسلوق از شیره انگور استفاده می گردد اما می توان شکر را جایگزین شیره انگور یا همان دوشاب نمود.
مواد لازم برای تهیه باسلوق برای 4 نفر
- نشاسته : 100 گرم
- گلاب : نصف لیوان
- پودر نارگیل : 150 گرم
- مغز گردو : 100 گرم
- شکر : 200 گرم
- روغن مایع : یک قاشق چای خوری
- آب سرد : دو لیوان
روش تهیه باسلوق
- داخل یک قابلمه نچسب تفلون ، نشاسته را با آب سرد حل کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا نشاسته حل گردد و گلوله گلوله نگردد.سعی کنید برای هم زدن نشاسته از کفگیر یا قاشق چوبی بهره ببرید.
- بعد از حل شدن نشاسته ، شکر ، گلاب و روغن را به آن اضافه کنید و مرتبا هم بزنید تا مایع کاملا غلیظ گردد و به صورت خمیر در وسط ظرف بماند.
- سپس آن را از روی حرارت بردارید و مغز گردو را به آن اضافه کنید و هم بزنید و بگذارید تا مایه باسلوق سرد گردد.
- بعد از سرد شدن ، آن را به مدت یک ساعت داخل یخچال قرار دهید تا سفت گردد.
- سپس دست خود را کمی چرب کنید و مایع خمیری شکل باسلوق را بعد از یک ساعت که از یخچال در آوردید کمی ورز دهید و بعد به صورت لوله هایی به قطر 3 سانتی متر در بیاورید و در پودر نارگیل بغلطانید و با مغز گردو روی آن را تزیین کنید.