فرهنگ و آداب و رسوم مردم چین

به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، بزرگی و گستردگی کشور چین در حدی است که سنت و فرهنگ مردم آن بر اساس منطقه جغرافیایی و قومیت تفاوت دارد، چینی ها یک جامعه گروه محور هستند که متعهد ند نسبت به خانواده، مدرسه، گروه کاری یا کشورشان، ارتباط گروهی داشته باشند و برای حفظ هارمونی، در همه حال رفتار مناسب را رعایت نموده و کاری نمی نمایند که باعث خجالت کسی گردد و آنها حتی به خاطر منافع گروه ، از احساسات خود می گذرند و اگر در یک جلسه با نظر کسی مخالف باشند سکوت می نمایند تا آبروی طرف مقابل حفظ گردد. نوروز 99 فرصت بسیار مناسبی است تا به این کشور سفر کنید و در تور چین نوروز با فرهنگ غنی این کشور کهن آشنا شوید.

فرهنگ و آداب و رسوم مردم چین

با ما همراه باشید و با تور چین ارزان از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.

بزرگی و گستردگی کشور چین در حدی است که سنت و فرهنگ مردم آن بر اساس منطقه جغرافیایی و قومیت تفاوت های بزرگی دارد

آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم مردم چین

مذهب در فرهنگ مردم چین

طبق نظر شورای روابط خارجی، حزب کمونیست چین که بر این کشور حکومت می کند، به خدا اعتقادی ندارد اما طی چند دهه اخیر به تدریج مذاهب دیگر را پذیرفته اند. در حال حاضر فقط پنج دین رسمی در این کشور وجود دارد و با اینکه قانون اساسی چین به آزادی مذهب رأی داده اما هر مذهبی غیر از بودایی، تائوئیسم، اسلام، کاتولیک و پروتستان غیرقانونی تلقی می گردد. حدود یک چهارم مردم پیرو تائوئیسم و کنفوسیوس و دیگر ادیان سنتی هستند و نیز کنفوسیوس بر اساس رفتار و اخلاق انسان ها و بر تعهد مردم نسبت به یکدیگر تأکید دارد. خوب است بدانید که اصول اصلی آن بر پایه 5 رابطه مختلف یعنی رابطه بین کارفرما و کارگر، زن و شوهر، والدین و فرزندان، دوست و دوست، و برادر و خواهر بنا شده است. گروه های اقلیت پروتستان و کاتولیک از اوایل قرن 19 در این کشور حضور داشته اند اما موفقیت چندانی در تغییر مذهب چینی ها به دین خود به دست نیاورده اند. جمعیت بودایی ها، مسلمانان و مسیحیان نیز بسیار کم است.

آداب معاشرت و هدیه دادن در چین

احوالپرسی در این کشور رسمی بوده و همواره با مسن ترین فرد آغاز می کنند. در برخورد با خارجی ها معمولاً دست می دهند. در جریان باشید که بیشتر چینی ها در حین احوالپرسی به زمین نگاه می کنند. آنها را با نام خانوادگی یا عنوان شان صدا کنید تا به شما اجازه دهند از یکی از نام های کوچک شان بهره ببرید. حس شوخ طبعی زیادی داشته و وقتی با کسی احساس راحتی می کنند مثل آب خوردن به خودشان می خندند، آماده باشید که اگر شرایط مناسب بود شما نیز به خودتان بخندید و به طور کلی مردم در سال جدید چینی، عروسی، تولد نوزادها و اخیراً هم سالروز تولد افراد به هم هدیه می دهند و همچنین باید بدانید که چینی ها عاشق غذا هستند، پس یک سبد غذا می تواند هدیه ای عالی برای آنها باشد و در ضمن به یاد داشته باشید که یکسری وسایل را نباید به عنوان هدیه انتخاب کنید مثلا ساعت، دستمال یا صندل حصیری به مرگ و تدفین مرتبط بوده و برای هدیه مناسب نیستند مثلا قیچی، چاقو و اشیای تیز نشانه بر هم زدن یک رابطه اند و گل نیز در همین لیست قرار می گیرد زیرا برای چینی ها با مراسم خاکسپاری گره خورده است.

همچنین هدایای خود را در کاغذهای سفید، سیاه یا آبی کادو نمی دهند و از آنجا که عدد 4 نشانه بد شانسی ولی عدد 8 نماد خوش شانسی است ، پس اگر هدیه ای با این تعداد به میزبان بدهید یعنی برای او شانس آورده اید و در نهایت هم باید هدیه خود را دو دستی تقدیم کنید.

غذاهای مخصوص چینی ها

غذاهای چینی به شدت تحت تاثیر جغرافیا و تنوع قومی آن بوده است و یکی از سبک های غذا کانتونیز Cantonese بوده که شامل غذای سرخ شده با حرارت زیاد می گردد و سبک سیچوآن Szechuan که متریال اصلی آن بادام زمینی ، ارده کنجد و زنجبیل است ؛ برنج به عنوان منبع غذایی اصلی چین بوده و عامل مهمی برای یاری به رشد جامعه به حساب می آید ، رژیم غذایی مردم شامل جوانه لوبیا ، کلم و پیازچه می گردد و از آنجا که گوشت زیادی مصرف نمی کنند توفو منبع اصلی پروتئین در غذاهای چینی است.

آداب مهمانی های مردم چین

چینی ها ترجیح می دهند مهمانی های خود را به جای خانه ، در مکان های عمومی برگزار کنند؛ به خصوص که مهمان خارجی داشته باشند پس اگر شما را به خانه خود دعوت کردند بدانید که افتخار بزرگی نصیب تان شده است و چنانچه نمی توانید دعوت آنها را بپذیرید بهتر است علت آن را شرح دهید تا بی احترامی تلقی نگردد و حتما به موقع خود را به مهمانی برسانید و یک هدیه کوچک برای میزبان ببرید و طبق رسم کفش های خود را قبل از ورود به خانه درآورید ، درضمن موقع خوردن غذا صبر کنید تا به شما بگویند کجا بنشینید ، میزبان نفر اولی است که غذا را آغاز می کند و همچنین هر غذایی که به شما تعارف کردند باید امتحان کنید.

رسوم عروسی در فرهنگ چینی

در مراسم باستانی ازدواج در زمانهای قدیم ازدواج نه بر اساس علاقه دو جوان به یکدیگر بلکه با انتخاب و خواست والدین شکل میگرفت ، در چین پیروی از اصول خاصی شامل رعایت آداب 5 گانه بسیار مورد توجه بوده است ، که این آداب به ترتیب شامل خواستگاری ، طالع بینی روز تولد ، تقدیم هدایای عروسی ، معین تاریخ عروسی و برگزاری جشن عروسی ؛ در ضمن در مراسم خواستگاری زمانی که والدین پسر جفت مناسبی برای فرزند خود می یافتند در جلسه اول یک واسط ازدواج را برای خواستگاری به همراه خود به منزل دختر می بردند و رسم بر آن است که در اولین دیدار، به دلیل آنکه هنوز موافقت طرفین اعلام نشده بود خواستگاران با چای پذیرائی نمیشدند و اگر جواب مثبت میشد ، هدایا و خوراکیهایی جهت نشان دادن امتنان دو طرف به واسط ازدواج تقدیم میگردید. سپس خانواده داماد پس از پرسیدن نام کامل و روز تولد دختر، از یک طالع بین درخواست میکردند تا پیشگوئی نماید که آیا این ازدواج خوش یمن خواهد بود یا خیر و بعد از تقدیم هدایای فرخنده داماد به عروس ، خانواده داماد از یک طالع بین دعوت می کند تا بر اساس علم نجوم تاریخ خجسته ای را برای برگزاری مراسم عروسی معین کند.

پیش از برگزاری مراسم عروسی، خانواده دختر جهیزیه عروس را به خانواده داماد ارسال می کنند که جهیزیه نمایانگر توانایی اقتصادی خانواده عروس بوده و اقلام خاصی را شامل می گردد ، به عنوان مثال یک قیچی پروانه ای شکل که نشان دهنده جدایی ناپذیر بودن عروس و داماد است و نیز گلدان هایی که به معنای صلح و ثروت در میان جهیزیه دیده می گردد و خانواده داماد نیز با استفاده از میوه های قرمز رنگ و لوبیای سبز و قرمز و انواع شکلات و شیرینی ، محل اقامت جدید عروس و داماد را تزئین می کنند و در آخر در روز جشن عروسی داماد در منزل عروس با او دیدار میکند و پیش از ورود داماد به منزل عروس، یکی از زنان محترم و میانسال فامیل موی عروس را با نوارهای رنگی درست میکند و عروس لباس قرمز بر تن میکند چرا که چینی ها بر این باورند که رنگ قرمز شادی می پراکند و نیز سپس عروس با برادر بزرگتر خود به درون کالسکه عروسی راهنمایی می گردد و با ورود کالسکه عروس به محل عروسی ، با موسیقی سنتی و آتش بازی از آنان استقبال می گردد ، عروس و داماد بر روی فرش قرمز به محل معین شده برای آنان قدم می گذارند و سه مرتبه برای احترام به آسمان، والدین و همسر تعظیم می کنند و پس از جایگیری عروس و داماد در محل مخصوص ، از میهمانان پذیرایی می گردد.

منبع: معراج
انتشار: 25 خرداد 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: kashia.ir شناسه مطلب: 974

به "فرهنگ و آداب و رسوم مردم چین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فرهنگ و آداب و رسوم مردم چین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید