کمبود این ویتامین ها باعث بی خوابی می گردد

به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، خواب ناکافی در بلندمدت غیر از خستگی مزمن بعلاوه با بروز طیف گسترده ای از مسائل جسمی مانند بیماری های قلبی عروقی، دیابت و اختلالات سلامت روان مرتبط است.

کمبود این ویتامین ها باعث بی خوابی می گردد

به گزارش ایندیپندنت، مطالعه ای که به تازگی روی 2000 شرکت نماینده بزرگسال در انگلیس صورت گرفته نشان داده است که عواملی چون اضطراب، نگرانی اقتصادی و ناتوانی در تنظیم دمای مناسب برای اتاق خواب، از مهم ترین دلایل بی خوابی شبانه هستند.

این مطالعه همچنین نشان داده است که 38 درصد از بزرگسالان نیز به علت تشک نامناسب دچار بی خوابی می شوند و همچنین 36 درصد دیگر به علت خروپف دیگران اغلب برای خوابیدن مشکل دارند.

از سوی دیگر اختلالات محیطی مثل سر و صدای رفت و آمد اتومبیل و آلودگی نوری که از پنجره اتاق خواب به داخل می آید، نیز ممکن است خواب را مختل کند.

از دلایل دیگری که برای بدخوابی شبانه می توان برشمرد شامل ناخوشی یا مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین در طول روز است.

بنابر اعلام بنیاد خوابِ انگلیس، بیشتر بزرگسالان به هفت تا 9 ساعت خواب شبانه احتیاج دارند و این در حالیست که بچه ها و نوجوانان خواب بیشتری لازم دارند. خواب کمتر از حد لازم، به محرومیت از خواب (sleep deprivation) منجر می شود. همچنین کمبود مزمن خواب به محرومیت مداوم خواب و نیز کیفیت پایین خواب برمی شود که معمولا به علت اختلالات جسمی رخ می دهد.

نداشتن خواب کافی در کوتاه مدت به کاهش زمان تفکر و واکنش، کاهش دامنه توجه و تمرکز، ضعف حافظه، تحریک پذیری و کمبود انرژی می انجامد. اما اگر فردی نتواند مدت طولانی تر و پایدارتری به خواب کافی دست یابد، ممکن است خطرهای چشمگیری برای سلامت جسمی و روحی اش پدید آید.

کارشناسان در این مطالعه می گویند: راه هایی برای بهبود کیفیت خواب شبانه وجود دارد اما به نظر می رسد که افراد با شماری از عادت های روزمره و دست وپاگیرشان در طول روز، از انجام این روش های مفید بازمانده اند.

وی اضافه نمود: تعجبی ندارد که داشتن یک تشک یا بالش بی کیفیت و نیز عوامل احساسی و فیزیکی داخل و اطراف خانه، عامل ایجاد الگوی خواب ناخوشایند هستند.

ویتامین هایی که کمبودشان عامل بی خوابی است

تاثیر کمبود بعضی ویتامین ها در بروز این مشکل اشاره شده است:

ویتامین C: ویتامین C که به وفور در مرکبات یافت می شود، سرشار از آنتی اکسیدان است که به علت تاثیر مثبت بر مقابله با التهاب، تقویت سیستم ایمنی، استخوان و دندان ها شناخته شده است. همچنین تاثیر دیگر این ویتامین کنترل بهتر عارضه آپنه خواب است. طبق مطالعه ای که در سال 2009 انجام گرفت تعیین شد مصرف 100 میلی گرم ویتامین C به همراه 400 واحد بین المللی ویتامین E موجب می شود احتمال بروز آپنه خواب کمتر اتفاق افتد. پرتقال، انواع توت ها، فلفل، کلم بروکلی و لیمو از جمله مواد خوراکی حاوی این ویتامین هستند.

ویتامین B6: بدن برای خواب سالم به ملاتونین و سروتونین احتیاج دارد. اگر فردی دچار کمبود ویتامین B6 باشد، بدن نمی تواند هورمون های خواب را به درستی فراوری کند و در نتیجه باعث بیخوابی می شود. برای غلبه بر کمبود ویتامین B6 میتوان خوراکی هایی مانند موز، بادام زمینی، جو دوسر، گوشت مرغ، ماهی و بوقلمون را در رژیم غذایی گنجاند.

ویتامین E: کارشناسان همیشه بر اهمیت ویتامین E برای حفظ سلامت پوست و مو تاکید می نمایند. با این حال، به ندرت بر تاثیر این ماده مغذی بر الگوی خواب تاکید می شود. علاوه بر این، این ماده مغذی به جلوگیری از تحلیل رفتن حافظه مرتبط با کم خوابی یاری و از زوال شناختی در دراز مدت جلوگیری می نماید. خوراکی هایی مانند بادام، روغن آفتابگردان و دانه ها، کدو تنبل، اسفناج و فلفل دلمه ای قرمز از خوراکیهای سرشار از این ویتامین هستند.

ویتامین D: ویتامین D به عنوان ماده مغذی شناخته می شود که به استحکام استخوان ها یاری می نماید، اما بسیاری از این موضوع آگاهی ندارند که چگونه این ویتامین می تواند به بهبود خلق و خو و جلوگیری از التهاب یاری کند. همچنین تحقیقاتی انجام گرفته که نشان می دهد چگونه این ماده مغذی می تواند به الگوهای خواب یاری کند. طبق نتایج یک مطالعه، کمبود ویتامین D با کاهش طول مدت خواب مرتبط است. کمبود این ماده مغذی را می توان به طور طبیعی با قرار گرفتن در معرض آفتاب، مصرف قارچ، ماهی سالمون، ساردین، زرده تخم مرغ و غذاهای غنی شده جبران کرد.

منبع: فرارو
انتشار: 31 خرداد 1401 بروزرسانی: 31 خرداد 1401 گردآورنده: kashia.ir شناسه مطلب: 2072

به "کمبود این ویتامین ها باعث بی خوابی می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کمبود این ویتامین ها باعث بی خوابی می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید