جزییات وام بانک جهانی به ایران ، قرار است این دلارها چه شوند؟

به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، به گزارش خبرنگاران، پرداخت وام بانک جهانی به ایران چه جزییاتی دارد؟ آیا تعیین است که پس از دریافت این پول، ایران می خواهد برای چه بخش هایی آن را مصرف کند؟

جزییات وام بانک جهانی به ایران ، قرار است این دلارها چه شوند؟

بانک جهانی از طریق سازمان بهداشت جهانی 50 میلیون دلار وام به ایران پرداخت کرده و موافقت با پرداخت این وام در خرداد ماه امسال اخذ شده است.

آن طور که اقتصادنیوز گزارش داده، موافقت با این وام با وجود مخالفت آمریکا در هیات مدیره بانک جهانی صورت گرفته است. بدین ترتیب ایران توانست رابطه مالی خود با بانک جهانی را به حالت عادی بازگرداند.این نخستین پروژه ایران بعد از 15 سال قطع همکاری مالی با بانک جهانی است.پروژه اخیر با هدف کنترل بیماری کرونا در بانک جهانی به تصویب برساند.

ایران سالهاست عضو بانک جهانی است اما به واسطه قطع یا نوسان در روابط سیاسی با دولت های سهامدار عمده این نهاد از سال 1384 عملا هیچ وام جدیدی به ایران تعلق نگرفته است.این در حالی است که ایران در طول تمامی این سالها حق عضویت خود را پرداخت کرده اما نتوانسته از کمک های مالی این نهاد استفاده کند.

در این مدت بانک جهانی کمک های فنی محدودی به ایران در برخی حوزه ها داشته است.

تصویب پروژه 50 میلیون دلاری ایران در بانک جهانی علاوه بر تامین اعتبار بخش بهداشت ایران در موقعیت حساس کنونی یک پیام سیاسی نیز دارد.

پیام سیاسی وام میلیون دلاری

دونالد ترامپ در اوائل دوران ریاست جمهوری خود سیاست مخالفت آمریکا با درخواست های وام ایران از بانک جهانی را علنی کرد.

او علنا از کننده آمریکا در این نهاد خواست اجازه ندهد بانک جهانی به ایران وام بدهد.

آمریکا یکی از بزرگ ترین سهامداران بانک جهانی است و رییس این نهاد با نظر دولت آمریکا معین می شود.در خصوص پروژه اخیر هم امریکا در هیات مدیره مخالف بود اما بانک جهانی با پرداخت موافقت کرد.این در حالی است که صندوق بین المللی پول که کشورهای اروپایی در معین رییس آن دست بالا را دارند هنوز با درخواست ایران برای برخوداری از کمک های اضطراری موافقت نکرده است.

پرداخت وام 50 میلیون دلاری به ایران در چنین وضعیتی می تواند یک موفقیت سیاسی به حساب آید.

ایران قصد دارد با استفاده از این منابع اقدام با تقویت بخش بهداشت برای مقابله با بیماری کرونا کند.تهیه تجهیزات و واکسن اهداف اصلی ایران در این پروژه هستند.مقام های وزارت بهداشت گفته اند اولویت در بخش تجهیزات مناطق فقیر و کمتر توسعه یافته کشور است.

گفته می شود با موافقت دفتر کنترل سرمایه های خارجی آمریکااوفکوام 50 میلیون دلاری حدود دو هفته پیش به حساب سازمان بهداشت جهانی واریز شده است.در واقع از این جهت تحریم های مالی ایران نیز دور زده است.ایران نیز فهرست درخواست ها خود را برای سازمان بهداشت جهانی ارسال کرده است.

در فهرست درخواستی ارسال شده از سوی ایران به سازمان بهداشت جهانی گفته می شود در کنار تجهیزات واکسن آنفولانزا یکی از سفارش های خرید اصلی بوده است.آنفولانزای فصلی در ایران معمولا در پاییز شیوع پیدا می کند.در دوره گذشته نزدیک به 180 نفر بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادند.در سال جدید با توجه به شیوع کرونا کنترل ویروس آنفولانزا اهمیت مصاعفی پیدا می کند.زیرا شیوع دو ویروس به طور همزمان علاوه بر فشار بالا بر بخش درمانی موجب نرخ بالای مرگ می تواند شود.

مسئولان سازمان بهداشت جهانی به وزارت بهداشت ایران اعلام کرده اند از زمان واریز وجه و نهایی شدن فهرست سفارش های ایران دو ماه زمان لازم دارند تا برگزاری مناقصه این درخواست ها را تهیه کنند.با توجه به زمان واریز وجه پیش بینی می شود اقلام مورد نیاز وزارت بهداشت تا سرانجام شهریور به ایران برسد.

اگر می خواهید درباره اینستکس جزییاتی را بدانید گزارش پیش از این خبرنگاران با تیتر اینستکس چیست؟ را بخوانید.

منبع: تجارت نیوز
انتشار: 2 مهر 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: kashia.ir شناسه مطلب: 1145

به "جزییات وام بانک جهانی به ایران ، قرار است این دلارها چه شوند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جزییات وام بانک جهانی به ایران ، قرار است این دلارها چه شوند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید