سفر به وان ؛ راهنمای کامل سفر به شهری تاریخی

به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، وقتی حرف از سفر خارجی می گردد، آن هم سفری که مقصدش نزدیک و هزینه اش مقرون به صرفه باشد، سفر به وان یکی از گزینه هایی ست که به ذهنمان می رسد. شهر زیبای وان به سبب نزدیکی به مرز مشترک ایران و ترکیه، طرفدران ایرانی بسیاری دارد. این شهر تاریخی، همواره محبوبیت زیادی بین گردشگران داشته است، خصوصا برای کسانی که عاشق گربه هستند؛ زیرا وان به گربه های سفیدرنگ با موهای بلند و چشمان آبی و سبز معروف است.

سفر به وان ؛ راهنمای کامل سفر به شهری تاریخی

سفر به وان شبیه رفتن به یکی از شهرهای کشور خودمان است؛ فقط کافیست دلتان بخواهد ارزان سفر و خرید کنید، از طبیعتی بکر لذت ببرید و در عین حال، با وسایل نقلیه ساده مثل اتوبوس به شهری خارجی بروید، آنوقت می توانید بدون داشتن ویزا و همراه داشتن گذرنامه، چمدانتان را ببندید و با پیدا کردن راه های مناسب سفر به وان ترکیه ، به این شهر تماشای سفر کنید. البته باید بدانید برای رفتن به وان، احتیاج دارید اطلاعات دقیقی درباره مسیرهای رفت و آمد و چگونگی عبور از مرز کسب کنید؛ زیرا این شهر فرودگاه بین المللی ندارد و شما باید برترین راه زمینی را برای سفرتان انتخاب کنید. اگر می خواهید از سفرتان نهایت لذت و استفاده را ببرید، با خبرنگاران همراه باشید تا از فراز و فرودهای این سفر دل انگیز مطلع شوید.

شهر وان در کجا قرار گرفته است؟

جزیره آکتامار

شهر وان یکی از شهرهای زیبا و تاریخی کشور ترکیه است که در شرق این کشور قرار گرفته است و مردمانش بیشتر به زبان کردی صحبت می نمایند تا ترکی. جمعیت حدودی این شهر 37 هزار نفر است و قدمتش به سه هزار و 400 سال پیش باز می گردد. در گذشته این شهر را با نام توشپا می شناختند که مرکز پادشاهی باستانی اورارتو محسوب می شد. یکی از دلایل محبوبیت این شهر به نسبت کوچک، مجاورتش با دریاچه وان است که با مساحت سه هزار و 713 کیلومتر مربع، بزرگترین دریاچه کشور ترکیه است. در ادامه می خواهیم کمی بیشتر از دریاچه زیبای وان برایتان بگوییم.

بزرگترین دریاچه کشور ترکیه

دریاچه وان

دریاچه وان به عنوان بزرگترین دریاچه در کشور ترکیه، زیستگاهِ ماهیانی ست که در دیگر دریاچه های ترکیه نخواهید دید. اگر اهل شنا و آب تنی باشید، می توانید با خیال راحت تنی به آب بزنید و هیجان سفرتان را دوچندان کنید. این دریاچه برای شنا کاملا مناسب است و خطری شما را تهدید نخواهد کرد. جالب است که حتی اگر در فصل سرد به شهر وان سفر کنید، می توانید در دریاچه زلالش شنا کنید؛ زیرا غلظت بالای نمک آن، از یخ زدن آب جلوگیری می نماید.

خرید، اولویت اول گردشگران برای سفر به وان

شهر وان جز آن دسته از شهرهای ترکیه است که مسافران زیادی برای خرید کالاهای چرمی و لوازم چوبی درجه یک، به مراکز خریدش مراجعه می نمایند. این شهر پر از مراکز خرید بزرگ است و می توان گفت به نسبتِ جمعیت و مساحتش، این تعداد مراکز خرید تعجب برانگیز است. البته باید گفت بیشتر برندهایی که در آنتالیا و استانبول شعبه دارند، در وان نیز فعال هستند. بنابراین اگر کسی میخواهد برای خرید به ترکیه برود، شهر وان برای او گزینه مناسب تری است؛ چون هزینه سفر بسیار کمتر از سفر استانبول یا آنتالیا است و این موضوع، خرید را به یک تجربه منحصر به فرد تبدیل می نماید. از آنجایی که ممکن است در سفر به وان ، وقت زیادی را صرف خرید سوغاتی و بازدید از مراکز خرید کنید، حیاتی است تا نکاتی را در رابطه با مراکز خرید وان ترکیه بدانید. در ادامه مراکز مهم خرید را به شما معرفی می کنیم.

بازار قدیمی وان با برندهای بزرگ دنیا

بازار سنتی وان

بازار اصلی شهر وان از دو خیابان متقاطع کاظم کارابکر و جمهوریت شکل گرفته و از ابتدا تا انتهایش پر از غرفه هایی ست که نام و نشان های خارجی و معروف اروپایی و آمریکایی را در خود جای داده است. کافی ست کمی چشم بگردانید تا نمایندگی برندهایی مانند آدیداس، ال سی واکی کی، نایکی، کینتکس و… را در اینجا ببینید. اینجا برای یک تجربه لوکسِ خرید در وانِ ترکیه بسیار مناسب است.

مرکز خرید وان ای وی ام ، هرچه از یک مرکز خرید می خواهید

وان آ.و.م و تجربه منحصر به فرد خرید

از بین تمام مراکز خرید معروف وان ترکیه، وان ای وی ام (Van AVM) ، معروفیت زیادی دارد. این مجموعه در بلوار جمهوری شهر وان قرار گرفته است؛ به همین علت می توانید خیلی راحت خودتان را به آنجا برسانید.

اگر اهل خرید از برند ها هستید، 90 برند شناخته شده در این مرکز خرید نمایندگی دارند. برندهایی را مانند ال سی وای کیکی، فلو، کوتون، پنتی، دی فکتو، پیر کاردین، آدیداس و.. می توانید در آنجا ببینید. بعلاوه بخشی از این مرکز خرید به لوازم خانگی اختصاص دارد.

شما برای بازدید از این مجموعه، معمولاً یک ساعت و نیم وقت احتیاج دارید. وان ای وی ام شامل سه طبقه مرکز خرید به علاوه یک طبقه کافی شاپ، سینما، فودکورت و محل بازی بچه ها است. این مرکز همه روزه به جز روز ملی ترکیه و روز کودک، از ساعت 10 صبح الی 10 شب باز است.

تورکوز ای وی ام ، مرکز خرید سنتی و شبانه روزی

Turkuaz Avm بسیاری از برندهای معروف پوشاک در وان را در خود جای داده است

این مرکز خرید یکی از برترین مراکز خرید وان است که در مرکز این شهر قرار گرفته است و حال و هوای سنتی و محلی آن، شما را جذب خود می نماید. محصولاتی که در فروشگاه های این مرکز خرید به فروش می رسند معمولا برند ترک و محلی هستند که قیمت مناسبی هم دارند.

این مجموعه همه روزه از ساعت هشت و نیم صبح الی 12 و نیم شب برای کسانی که دوست دارند اجناس و سوغات اصل ترکیه را تهیه نمایند، باز است.

آیدین پریهام ، تاماراگریل و بیرکوک را از دست ندهید

رستوران های Aydin periham را از دست ندهید

آیدین پریهام از آن مراکز خریدی است که اگر در وان سراغش را بگیرید، خیلی سریع به شما آدرس سرراستش را می دهند. این مرکز خرید نزدیک رستوران های معروف تامارا گریل و بیر چوک شاورما قرار گرفته است که بعد از خریدتان و برای امتحان غذاهای محلی شهر وان، می توانید به آنها سری بزنید.

این مجموعه دارای سالن تئاتر، کافی شاپ و البته فود کورت است. احتمالاً یکی از نکات مثبت خرید از این مجموعه این است که مطمئن خواهید بود کالای اصل و باکیفیت خریداری می کنید؛ پس نگران قیمت ها نباشید.

آتایوس سیلور ، طعم شیرین ترکی

یکی از مراکز خرید پرطرفدار وان، آتایوس سیلور (Atayos silver) نام دارد که در نزدیکی این بازار محبوب در وان، می توانید هتل ها و رستوان های خوبی پیدا کنید. در این مرکز خرید هرچه لازم دارید، مانند شیرینی ها و باقلواهای معروف ترکیه ای را به راحتی پیدا می کنید. در این مرکز خرید همچون سایر مراکز می توانید از فروشگاه هایی که برندهای مختلف دارند، خریداری نموده و از رستوران ها بهره ببرید.

سرگرمیات در سفر به وان

یکی از برترین سرگرمیات در سفر به وان ، سرگرمیات آبی در دریاچه وان و کوهنوردی در اطراف آن است. همانطور که گفتیم خرید نیز یکی از فعالیت های لذت بخش در این شهر است. غیر از اینها، اگر دوست داشته باشید از جاذبه های تاریخی و طبیعی این شهر نیز تماشا کنید، ما لیستی از برترینِ آنها را برایتان تهیه نموده ایم:

  1. قلعه وان

دژ وان | یک جای مجذوب کننده در وان ترکیه

اگر دوست دارید سفرتان را کامل کنید و با گذشته شهر بیشتر آمیخته شوید، سری به قلعه سه هزار ساله وان که بر ارتفاعاتِ ساحلِ شرقی دریاچه وان قرار گرفته است بزنید. در نزدیکی این قلعه می توانید کتیبه خشایارشا را، که یکی از معدود کتیبه های هخامنشی است، ببینید.

  1. جزایر آکدامار، آدیر، کوش و جارپاناک

جزیره آکدامار | بزرگ ترین جزیره دریاچه وان

این چهار جزیره در دریاچه وان قرار گرفته اند. اگر قصد داشته باشید در سفر به وان از این جزیره ها تماشا کنید، باید با قایق هایی که در دریاچه قرار دارند خودتان را به آنجا برسانید. از قلم نیاندازید که در این جزایر، تماشای های باستانی و بقایای تاریخی ای وجود دارند که تماشاشان می تواند شما را به دل تاریخ رهسپار کند.

  1. کلیسای صلیب مقدس

کلیسایی باشکوه و زیبا در جزیره آختامار وان ترکیه

این کلیسا یکی از زیباترین جاذبه های وان است که در جزیره آکدامار قرار گرفته است و قدمتش به قرن دهم میلادی بر می گردد.

  1. کلیسا آختامار

این کلیسا در فاصله 41 کیلومتری جنوب غربی شهر وان و بر روی جزیره آختامار قرار گرفته است. این کلیسا هم اکنون به صورت یک موزه درآمده و دارای دیوارهایی مزین به آیه های عهد عتیق است.

  1. کلیسای واراگاوانک

کلیسای واراگاوانک

کلیسای قدیمی واراگاوانک در 9 کیلومتری شهر وان قرار گرفته است و یکی از زیباترین کلیساهای این منطقه است.

  1. آبشار مرادیه

آبشار مرادیه

آبشار مرادیه یکی از جاذبه های طبیعی و تماشای شهر وان ترکیه است که در 88 کیلومتری این شهر قرار گرفته است. این آبشار در همه فصل ها پرآب است. اگر دوست داشته باشید بعد از گشت و گذار استراحت کنید، می توانید به کافه ها و رستوران های اطراف آنجا نیز سری بزنید.

  1. موزه احلات

این موزه یکی از قدیمی ترین موزه های شهر است که در آن می توانید اشیایی از دوران سلجوقیان را ببینید. این موزه در نزدیکی شهر احلات، یکی از شهرهای نزدیک به دریاچه وان قرار گرفته است.

برترین زمان سفر به وان

برترین زمان سفر به وان | بهار در وان ترکیه

آب و هوای شهر وان بی تشابه به ایران نیست؛ این شهر تابستان هایی گرم و زمستان های سرد دارد. گرمترین ماه سال در این شهر خرداد و سردترین ماه بهمن است. شاید پاییز برترین زمان برای سفر به وان ترکیه باشد. نکته دیگر این است که وان آخر هفته ها و روزهای تعطیل میزبان جمعیت زیادی از گردشگران ایرانی است. بنابراین برای انتخاب برترین زمان سفر به وان ، اگر دوست ندارید با شلوغی و قیمت های گران هتل رو به رو شوید، بهتر است روزهای تعطیل و آخر هفته را فراموش کنید.

راه های دسترسی به شهر وان ترکیه

سفر وان می تواند یکی از متفاوت ترین تجربه های شما باشد. شاید همه ما تنها راه رفتن به شهرهای خارجی را هواپیما بدانیم. سفر به خارج، یادآورِ درگیری های قبل از سفر برای گرفتن ویزا و سوار شدن به هواپیما است. اما در سفر خود به شهر وان، خبری از این درگیری ها نیست.

راه های زمینی زیادی برای رسیدن به وان وجود دارند. از میان آنها سفر با تور، سفر با وسیله شخصی و یا وسایل حمل و نقل عمومی از برترین راه های سفر شما هستند.

1-سفر با ماشین شخصی

سفر به وان با اتومبیل شخصی می تواند خاطره انگیز باشد

پیش از سفر با خودرو شخصی خود، حتما از سلامت آن اطمینان حاصل کنید. برای رسیدن به وان با وسیله شخصی، ضروری است خودتان را به مرز ایران-ترکیه برسانید. سه مرز مشترک ایران-ترکیه عبارتند از: مرز بازرگان، مرز سرو و مرز رازی

پیشنهاد ما به شما این است که برای سفر با خودرو شخصی، به مرز رازی که در نزدیکی شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی قرار گرفته است بروید.

نقشه راه شما برای رسیدن به وان (با فرض اینکه مبدا شما تهران است) اینگونه خواهد بود:

تهران>تبریز>خوی>رازی>وان

زمان حدودی رسیدن به تبریز از تهران هفت ساعت، از تبریز تا رازی سه ساعت و از رازی تا وان یک ساعت و نیم است.

نکته مهم این است که این مرز از ساعت 9 صبح تا پنج بعد از ظهر باز است. پس برای رفتنتان زمان را از قلم نیاندازید.

مرز بازرگان و سرو 24 ساعته باز است اما شما زمان بیشتری را در راه هستید.

نکات مهم سفر به وان با خودرو شخصی

برای رفت وآمد در شهر وان، بهتر است وسیله نقلیه مناسب انتخاب کنید

اگر از آن دسته از مسافرانی هستید که لذت رانندگی در جاده های زیبا را به نشستن در وسایل نقلیه عمومی ترجیح می دهید و دوست دارید با ماشین خودتان سفر کنید، چند نکته را قبل از راه افتادن مد نظر قرار دهید.

شما حتما باید گواهینامه و پلاک بین المللی، مجوز خروج از کشور(کاپوتاژ)، دفترچه مالیک خودرو و بیمه خودرو داشته باشید که برای دریافتشان می توانید به مراکز مربوط مراجعه کنید و به راحتی آنها را تهیه کنید.

به علت متفاوت بودن قیمت بنزین در ایران و وان، باید تفاوت هزینه بنزین را نیز بپردازید.

برآورد هزینه این موارد تقریبا 700 هزار تومان است. اگر دوست ندارید این مبلغ را هزینه کنید، می توانید با ماشین خود به مرز بروید، سپس ماشینتان را در پارکینگ های روباز آنجا با هزینه کم پارک کنید، و از آنجا با وسایل نقلیه عمومی سفرتان را ادامه دهید.

2-سفر با قطار به شهر وان ترکیه

اگر دوست ندارید خودتان رانندگی کنید، پیشنهاد ما به شما سفر با قطار است. البته باید در نظر داشته باشید که سفر به وان با قطار کمی زمان بر است. زیرا قطار در دو ایستگاه رازی و ایستگاه مرزیِ کاپیکوی در راه آهن ترکیه توقف می نماید و شما باید در این دو ایستگاه از قطار پیاده شوید و تشریفات گمرک و گذرنامه (خروج از ایران و ورود به کشور ترکیه) را انجام دهید. توقفات مرزی در هر ایستگاه، حدود دو ساعت طول می کشد.

هزینه حدودی بلیطِ یک طرفه این قطار، 225 هزار تومان برای بزرگسالان و 130 هزار تومان برای خردسالان است. شما می توانید بلیط تان را از کانال های فروش بلیط قطار از جمله دفاتر فروش سامانه 1539 و سایت رجا تهیه کنید.

نکته دیگر اینکه قطار تبریز- وان، هفته ای یکبار بین این دو شهر رفت و آمد می نماید.

نقشه راه شما برای رسیدن به وان (با فرض اینکه مبدا شما تهران است) اینگونه خواهد بود:

تهران>تبریز>وان (البته همانطور که گفتیم قطار در مرزهای رازی و کاپیکوی نیز توقف می نماید)

3-سفر با اتوبوس به وان، تجربه ای متفاوت و کم هزینه

سفر به وان، با تور، وسایل نقلیه عمومی به آسانی و با هزینه ای کم

شاید بتوان گفت برترین راه سفر به وان، استفاده از اتوبوس است. زیرا نسبت به سفر با ماشین شخصی کم هزینه تر است، و نسبت به سفر با قطار خستگی کمتری دارد.

با اتوبوس شما می توانید با هزینه تقریبی 100 تا 150 هزار تومان به شهر وان برسید. برای اینکار ابتدا باید با اتوبوس از تهران به خوی و از خوی با ون های ترکی، به وان بروید.

نقشه راه شما برای رسیدن به وان (با فرض اینکه مبدا شما تهران است) اینگونه خواهد بود:

تهران>خوی>وان

غیر از این راه دیگری نیز هست که ابتدا می توانید با اتوبوس از تهران به تبریز و از آنجا با ون به وان بروید.

4-سفر به وان با تور ، تجربه لذتِ همراهی با گروه

شاید برخی از شما هیچ کدام از راه های بالا را برای سفرتان انتخاب نکنید. در این صورت می توانید با تور سفر کنید و برنامه ریزی سفرتان را به تورها بسپارید. اینگونه شاید بیشتر بتوانید از سفرتان لذت ببرید.

هزینه حدودی سفرِ سه روزه به شهر وان ترکیه با تور، 600 هزار تومان تا دو میلیون است.

هزینه سفر به شهر وان

این را از قلم نیاندازید که قبل از سفر، هزینه هایتان را به صورت تقریبی حساب کنید تا در طول سفرتان با مشکل رو به رو نشوید.

اگر با تور سفر نمی کنید، غیر از هزینه رفت و آمد با راه های مختلفی که آنالیز کردیم، باید هزینه هتل یا اقامتگاهی که می خواهید در آن بمانید، خورد و خوراک، سرگرمی و حمل و نقل درون شهری را هم حساب کنید. اگر قصد دارید خرید کنید، هزینه خریدتان را نیز به صورت جدا در نظر بگیرید.

1-هزینه حمل و نقل درون شهری با دلموش

برای جا به جایی در شهر وان ترکیه می توانید از ون هایی به نام دلموش بهره ببرید که قیمت شان از حدود دو تا 20 هزار تومان است.

2-هزینه اقامت در وان

پیش از رفتن به وان ، محل اقامت خود را انتخاب کنید

برای اینکه بتوانید جایی را برای اقامت انتخاب کنید، بسته به بودجه تان باید تصمیم بگیرید کجا بمانید. این شهر هتل و چند هتل-آپارتمان و هاستل دارد. هزینه هتل ها بر اساس کیفیت و ستاره شان فرق دارد، اما به صورت تقریبی، شبی 150 هزار تومان تا یک میلیون و خرده ای است.

اگر قصد دارید بیشتر از یک هفته در این شهر اقامت کنید، اجاره آپارتمان ارزان است. قیمت آپارتمان براساس دوری و نزدیکی به مرکز شهر و تعداد اتاق خواب ها و البته فصل های سیزن و غیر از آن، مشخص می گردد. قیمت یک آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر، حدود 600 لیر برای هر شب است و همین آپارتمان خارج از مرکز شهر تا 200 لیر ارزان تر است.

بخش عمده هزینه های سفر به وان را هزینه اقامت تشکیل می دهد

3-هزینه خورد و خوراک

هزینه های خورد و خوراک در وان تقریبا مناسب و منطقی است. یک وعده صبحانه 10 تا 20 لیر، ناهار یا شام در رستورانی ارزان 7 تا 15 لیر و در رستوران های میانه و گران 25 تا 55 لیر قیمت دارد.قیمت فست فودها هم 10 تا 15 لیر است.

معرفی چند رستوران و غذا در سفر به وان

غذاهای معروف وان

برای صرف غذا در وان برنامه ریزی داشته باشید

اگر دوست دارید غذاهای محلی وان را امتحان کنید، خوراکی های ترکی مانند کوفته، بورک، آدانا کباب، بلغور پلو، کباب تنوری بره، لهماجون و غیره را می توانید سفارش دهید.

به جز اینها، فست فودهای بین المللی و ترکی هم در وان شعبه دارند.

رستوران های معروف وان

باک هله باک یوسف کوناک، کروانسارای و هالیل ابراهیم سوفراسی از برترین و معروف ترین رستوران های وان هستند.

خیلی جالب است که صفت غنی ترین و معروف ترین صبحانه های ترکیه، متعلق به وان است و اصولا صبحانه خوردن در این شهر، یکی از تجربه های به یادماندنی است که حتما باید در برنامه سفرتان بگنجانید.

سوتچو کنان کهولتی، امساک کهولتی سالن و رستوران سوتچو فتزی، از برترین و معروف ترین جاهایی ست که می توانید در آنها، صبحانه های مخصوص این شهر را میل کنید.

رستوران سوتچو فتزی و یک ناهار معرکه در فضای باز

آخرین نکته را یادتان باشد که برای سفر به ترکیه، به ویزا احتیاج ندارید اما حتما باید گذرنامه داشته باشد.قبل از سفر از اعتبار گذرنامه تان اطمینان حاصل کنید.

خبرنگاران ی های عزیز، آیا اطلاعات این مطلب برایتان مفید بود؟ اگر به این شهر سفر کردید، ترجیح می دهید کدام جاذبه هایش را ببینید و چه سرگرمیی را انتخاب می کنید؟ یادتان باشد موقع سفر، یک دوربین با خودتان ببرید و عکس هایی که می گیرید را با ما به اشتراک بگذارید. خواندنِ تجربه شما از سفرتان برای ما لذت بخش خواهد بود، پس اگر چیزی نوشتید برای ما هم بفرستید.

بگرد، بخند، زندگی کن

منبع:سـفـرزون

منبع: دیجیاتور
انتشار: 13 مرداد 1401 بروزرسانی: 13 مرداد 1401 گردآورنده: kashia.ir شناسه مطلب: 2111

به "سفر به وان ؛ راهنمای کامل سفر به شهری تاریخی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سفر به وان ؛ راهنمای کامل سفر به شهری تاریخی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید