خواص مویز در دوران بارداری

به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، در این مقاله با خواص مویز و مقدار مصرف مجاز آن در دوران بارداری آشنا می شوید.

خواص مویز در دوران بارداری
تغذیه در دوران بارداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بهره وری از مزایای محصولات طبیعی در این دوران به حفظ سلامت مادر و جنین یاری شایانی می نماید. یکی از خوراکی های خوشمزه و مقوی دوران بارداری مویز است. مویز سرشار از آنتی اکسیدان ها و ویتامینهاست. به همین علت موجب حفظ سلامت و تقویت سیستم ایمنی در دوران بارداری می گردد. مصرف مویز موجب کاهش فشار خون و بهبود عملکرد روده ها و کلیه ها می گردد.

خواص مویز در بارداریهمانگونه که پیش از این گفته شد، مصرف مویز مزایای بسیاری برای سلامت زنان باردار در پی دارد. بعضی از خواص مویز در بارداری عبارتند از:

1. ارزش غذایی بالامویز دارای اسید های آلی، تانن ها، پکتین و روغن های طبیعی است. بعلاوه سرشار از ویتامین های A ،K ،P ،B ،E و مقادیر قابل توجهی ویتامین C است. اندازه ویتامین C موجود در مویز چهار برابر پرتقال و اندازه آنتی اکسیدان موجود در آن دو برابر بلوبری است. به همین علت مصرف مویز در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد. بعلاوه ویتامین C در بدن به فراوری کلاژن یاری می نماید. کلاژن مسئول حفظ سلامت پوست و جلوگیری از پیر شدن آن است.

2. درمان سرماخوردگیمصرف مویز در پیشگیری و درمان سرماخوردگی بسیار موثر است. خوردن تنها 20 عدد مویز در طول روز، از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری می نماید. برای درمان سرماخوردگی هم توصیه می گردد که آب مویز بنوشید. 200 میلی لیتر آب مویز خالص را با یک لیتر آب جوشیده خنک شده مخلوط کنید، کمی عسل و آب لیمو به آن اضافه کنید. این معجون علاوه بر خوشمزگی سرشار از ویتامین هاست. نوشیدن این معجون موجب تسریع بهبودی می گردد.

3. خواص ضد باکتریاییمویز به عنوان یک ضد عفونی نماینده طبیعی در نظر گرفته می گردد که می توان آن را برای درمان عفونت و التهاب گلو استفاده کرد. برای این منظور، در یک لیوان آب گرم، یک قاشق غذاخوری آب مویز بریزید و گلو و دهان را با آن بشویید. بعلاوه مویز در درمان مسمومیت غذایی هم مفید است. مصرف مویز موجب توقف اسهال می گردد و خواص ضد عفونی نماینده آن مانع از رشد میکروب ها در روده می گردد.

4. پیشگیری از تورم دست و پامصرف مویز موجب از بین رفتن مایعات اضافی بدن می گردد. این خاصیت در ماه های آخر بارداری، از تورم دست و پا جلوگیری می نماید. از این رو مصرف مویز در بارداری بویژه به زنانی که تا ماه های آخر سرکار می فرایند و استراحت کمتری دارند، توصیه می گردد. برای پیشگیری از تورم می توانید آب مویز یا کمپوت آن را هم مصرف کنید.

5. درمان تهوعمویز به علت داشتن پکتین موجب کاهش تهوع در بارداری می گردد. می توانید پیش از خواب تعدادی مویز را کنار تخت خود قرار دهید و صبح قبل از بلند شدن از تخت آن ها را بخورید. خوردن مویز از تهوع صبحگاهی پیشگیری می نماید.

6. کاهش فشار خونمصرف مویز برای مبتلایان به فشار خون بسیار مفید است. مویز موجب کاهش فشار خون می گردد که برای زنان باردار، به ویژه در ماه های آخر که بسیاری از دارو ها را نمی توانند مصرف نمایند، راه گشاست.

7. درمان سرفهمویز در درمان بسیاری از بیماری های تنفسی موثر است. اگر سرفه های طولانی، برونشیت یا لارنژیت دارید، اگر از حملات آسم یا خروسک رنج می برید، 200 میلی لیتر آب مویز را 3-4 بار در روز بنوشید. این نوشیدنی سرفه های خشک را درمان می نماید.

8. بالا بردن سطح هموگلوبین خونمویز دارای اندازه زیادی آهن است که از کمبود آهن جلوگیری می نماید. هموگلوبین پایین یک مشکل رایج در میان زنان باردار است. با خوردن مویز این مشکل را برای همواره حل می گردد.

9. حفظ سلامت کلیه هامصرف مویز در حفظ سلامت کلیه ها نقش مهمی دارد. نوشیدن آب مویز کلیه ها را از شن و سنگریزه پاک می نماید و روش موثری برای پیشگیری از سنگ کلیه است. علاوه بر این، مصرف مویز به درمان پیلونفریت و کیست کلیه هم یاری می نماید.

10. بهبود روحیه و درمان افسردگیاز آنجایی که مویز دارای ویتامین های گروه B است، تأثیر مثبتی بر شرایط روحی و احساسی زنان دارد. مصرف مویز موجب پیشگیری از افسردگی، اضطراب و بی خوابی می گردد.

11. بهبود بیناییمطالعات نشان داده اند که اسید لانولئیک موجود در ویتامین C در برطرف خشکی چشم موثر است. بعلاوه مطالعات بالینی تایید نموده اند که مصرف مویز موجب بهبود بینایی در شرایط زیر شده است:

بهبود دید در شب

بهبود جریان خون در چشم

کاهش خستگی عضلات چشم

به افرادی که روزانه با کامپیوتر کار می نمایند، توصیه می گردد برای برطرف خستگی چشمانشان یک مشت مویز بخورند!

مضرات مصرف مویز در بارداریهمانند هر ماده غذایی دیگر، مصرف مویز هم مزایا و عوارضی دارد. البته خوردن یک مشت مویز در روز آسیبی به بدن نمی رساند، اما اگر قصد دارید، هر روز اندازه زیادی مویز را در برنامه غذایی خود قرار دهید، بهتر است از عوارض مصرف بیش از حد آن مطلع باشید.

مویز بر روی عملکرد روده و دستگاه گوارش تاثیر می گذارد. در نتیجه اگر مستعد ابتلا به یبوست هستید، خوردن اندازه زیادی مویز موجب تشدید این مشکل می گردد.

خوردن آب مویز در موارد ابتلا به بیماری های مخاطی معده، مخصوصا در گاستریت با اسیدیته بالا، توصیه نمی گردد.

مصرف مویز موجب غلیظ شدن خون می گردد. این خاصیت در افرادی که خون رقیق و احتمال خونریزی دارند مفید است، اما در مواردی که دچار غلظت خون هستند، خوردن مقادیر زیاد مویز توصیه نمی گردد.

در افراد مبتلا به ترومبوفلبیت و واریس، خوردن مویز توصیه نمی گردد.

مویز یک ماده آلرژیک محسوب می گردد و ممکن است موجب بروز واکنش آلرژیک شدید در افراد گردد، پس در مصرف آن احتیاط کنید.

اندازه مجاز مصرف مویز در بارداریحفظ تعادل در رژیم غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اگر مشکل یا بیماری خاصی ندارید که مصرف مویز برای شما منع شده باشد و پزشک خوردن آن را در بارداری برای شما مجاز بداند، می توانید با خیال راحت آن را مصرف کنید.

یک مشت مویز به عنوان میان وعده ای سالم و مغذی، فواید بسیاری برای شما و جنین در پی دارد.

برترین روش مصرف مویزهمان گونه که می دانید ویتامین C در درجه حرارت بالا از بین می رود، بنابراین گرم کردن، تفت دادن و یا پختن مویز توصیه نمی گردد.

برای نگه داری بلند مدت آن می توانید مویز را در فریزر نگهداری کنید تا خواص خود را حفظ کند. ارزش غذایی مویز یخ زد تقریبا مشابه با مویز تازه است.

اگر تمایل به تهیه مربای آن را دارید، می توانید مویز خرد شده را با عسل مخلوط کنید. سپس در ظرف های شیشه ای در یخچال نگه داری کنید.

سخن آخرنکته مهم در رژیم غذایی دوران بارداری حفظ تعادل است. با گنجاندن مواد غذایی متنوع و حفظ تعادل در خوردن آنها سلامت خود و جنین تان را حفظ کنید. اگر نسبت به مصرف ماده غذایی خاصی شک و تردید دارید، بهتر است نظر پزشک معالجتان را در این باره جویا شوید. بعلاوه از خوردن غذا های ممنوعه در بارداری پرهیز کنید.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون
انتشار: 9 آبان 1400 بروزرسانی: 9 آبان 1400 گردآورنده: kashia.ir شناسه مطلب: 1846

به "خواص مویز در دوران بارداری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص مویز در دوران بارداری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید