هر روز اسفناج بخورید

به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، صدا و سیما/ کمتر کسی می داند که مصرف روزانه اسفناج منجر به کاهش سطح کلسترول شده و از مسائل گردش خون و قلب پیشگیری می نماید. این سبزی تیره رنگ منبع غنی از مواد معدنی، ویتامین ها و سایر ریزمغذی هاست و می تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد. به گفته متخصصان تغذیه، مواد مغذی موجود در اسفناج منجر به تقویت تعادل در سالمندان می گردد و برای بهبود عملکرد شناختی نیز مفید است.

هر روز اسفناج بخورید

متخصصان تغذیه معتقدند، مصرف روزانه اسفناج به هفت دلیل برای بدن لازم و لازم است که عبارتند از: بهبود سطح حافظه، تقویت سلامت بینایی، بهبود شرایط ماهیچه ها، مبارزه با پوکی استخوان، بهبود سوخت و ساز بدن، جلوگیری از آترواسکلروز و جلوگیری از التهاب.

اسفناج و تقویت حافظه

اسفناج در لیست غذاهایی واقع شده است که مصرف آنها منجر به تقویت حافظه می گردد.

اسفناج سرشار از اسید فولیک، ویتامین ب 6، ویتامین های سی و آ و آنتی اکسیدان های مختلف است که به بهبود عملکرد شناختی یاری می نمایند. همچنین پتاسیم موجود در این سبزی منجر به افزایش جریان خون در مغز می گردد و تمرکز را به بالاترین سطح می رساند.

خواص آنتی اکسیدانی اسفناج

متخصصان معتقدند، اسفناج منبع خوبی از بتاکاروتن، لوتئین و زانتان است که خواص آنتی اکسیدانی دارند. کاروتنوئیدها و ویتامین C موجود در اسفناج از صدمات حاصل از رادیکال های آزاد بر روی شبکیه چشم جلوگیری می نماید. در واقع مصرف اسفناج راهی برای پیشگیری از مسائل بینایی در سنین پیری است.

نقش اسفناج در تقویت عضله ها

به گفته آنان برای بهبود شرایط ماهیچه ها هر 7 روز هفته بایداسفناج مصرف گردد.

اسفناج حاوی یک عنصر به نام C0-Q102 است که خواص آنتی اکسیدانی آن منجر به تقویت ماهیچه ها می گردد. همچنین کلسیم موجود در اسفناج، عضلات را ریلکس می نماید تا از گرفتگی آنها حین ورزش بکاهد. به علاوه داشتن مقدار بالایی آهن در این گیاه، نقش مهمی در عضله سازی دارد. اسفناج منبع خوبی از ویتامین K است. این ویتامین به خوبی شناخته نشده و یکی از اثرات آن این است که به بدن یاری می نماید تا کلسیم را در استخوانها حفظ کند. کلسیم، فسفر، پتاسیم، روی و سلنیوم املاحی هستند که به مقدار زیاد دراسفناج وجود دارند و می توانند علاوه بر تاثیر مستقیم در استخوان سازی، به سلامت کبد یاری نمایند.

مصرف اسفناج همچنین علاوه بر پیشگیری از پوکی استخوان ممکن است خطر بروز بیماری های قلبی، سرطان روده عظیم را نیز کاهش دهد. بر اساس تحقیقات صورت گرفته میزان پروتئین موجود در اسفناج قابل توجه است. همچنین هضم این سبزی آسان است و تأثیر بسیار مثبتی بر متابولیسم دارد. علاوه بر این، اسفناج سرشار از منیزیم است. منیزیم برای تنظیم قند خون و متابولیسم بدن ضروری به نظر می رسد.

مطالعات نشان داده کسانی که بیشترین میزان منیزیم را دریافت می نمایند، بسیار کمتر دچار دیابت نوع 2 می شوند.

آترواسکلروز ناشی از سخت شدن شریانها است و یکی از بیماریهای خاموش محسوب می گردد. با این حال مصرف روزانه اسفناج به واسطه وجود لوتئین در آن، از بروز این عارضه و در نتیجه حملات قلبی و حوادث مغزی عروقی جلوگیری می نماید.

مصرف لوتئین منجر به کاهش کلسترول و چربی در رگهای خونی می گردد. اسفناج، همچنین غنی از ترکیبات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است. التهاب برای قلب بسیار خطرناک است و شانس ابتلا به نقرس و آرتروز را افزایش می دهد.

منبع: همگردی
انتشار: 16 تیر 1400 بروزرسانی: 16 تیر 1400 گردآورنده: kashia.ir شناسه مطلب: 1691

به "هر روز اسفناج بخورید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هر روز اسفناج بخورید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید