مجلس اروپا با تصویب قطعنامه ای خواهان اخراج روسیه از سوئیفت شد
به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، مجلس اروپا قطعنامه ای را به تصویب رساند که خواهان اعمال تحریم های جدید علیه روسیه و اخراج این کشور از سامانه سوئیفت است.
همراه دور زمین باشید و با تور روسیه از کاخ کرملین دیدن کنید و در شهرهای زیبای مسکو و سوچی گشتی بزنید و خاطرات زیبایی برای خود رقم بزنید.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، مجلس اروپا قطعنامه ای را به تصویب رسانده که خواهان اعمال تحریم های جدید علیه پروژه خط لوله گاز نورد استریم، شرکت روس اتم و اخراج روسیه از سامانه پیغام رسان بانکی سوئیفت شده است.
طبق گزارش خبرگزاری ایتارتاس، قطعنامه مذکور با 569 رأی موافق و 67 رأی مخالف به تصویب مجلس اروپا رسید.
در این قطعنامه از اتحادیه اروپا خواسته شده وابستگی خود به انرژی روسیه را کاهش دهند. از نهادهای اتحادیه اروپا و کشورهای عضو این اتحادیه نیزخواسته شده تکمیل پروژه خط لوله نورد استریم و نیروگاه های هسته ای در حال ساخت توسط شرکت روس اتم را متوقف نمایند.
قطعنامه اتحادیه اروپا هشدار داده چنانچه اقدام روسیه در تقویت تشکیلات نظامی خود در مرز با اوکراین به حمله به این کشور منجر گردد، اتحادیه اروپا باید این را روشن کند که چنین اقدامی بهای گزافی در پی خواهد داشت.
قانونگذاران اروپایی گفته اند در صورت وقوع چنین اتفاقی واردات گاز و سوخت از روسیه به اتحادیه اروپا باید فوراً متوقف شده و روسیه از سامانه سوئیفت اخراج گردد.
سوئیفت سرواژه ای است که از کنار هم قرار دریافت حرف اول عبارت جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی در زبان انگلیسی ایجاد شده است.
مقر اصلی این شبکه که تراکنش های مالی جهانی را تسهیل می نماید در بلژیک واقع شده است، اما اعضای هیئت مدیره آن را مدیران بانک های آمریکایی تشکیل می دهند.
این در حالی است که دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین ماه پیش گفت که با توجه به قوت دریافت احتمال تحریم روسیه به خصوص در آمریکا این کشور احتمال قطع شدن دسترسی به شبکه بانکی سوئیفت را رد نمی نمایند.
روسیه پیش از این گفته میخواهد با ایجاد یک شبکه مشابه سوئیفت به تهدیدها برای اخراج از این سامانه واکنش نشان دهد.
واشنگتن و کشورهای غربی از سال ها پیش تهدید نموده اند ممکن است دسترسی روسیه به سامانه سوئیفت را قطع نمایند.
روسیه در کنار چین و هند به عنوان اعضای اقتصادهای نوظهور جهان، موسوم به بریکس تصمیم گرفته اند به منظور دور زدن سامانه پیغام رسان بانکی سوئیفت، یک سامانه پیغام رسان جایگزین ایجاد نموده و آن را به هم متصل نمایند.
سامانه روسیه SPFS نام دارد و قرار است با سامانه پیغام رسان چین، موسوم به CIPS به یکدیگر متصل شوند. هند هنوز چنین سامانه ای ندارد.
رسانه های روسیه گزارش داده اند تشکیل چنین شبکه ای میان این سه کشور سه میلیارد نفر را به یکدیگر متصل خواهد نمود.
روسیه و کشورهای بلوک بریکس با توجه به رفتارهای نامطمئن غرب در صدد راه اندازی این سامانه جایگزین مالی به جای سوئیفت برآمده اند.
روسیه سال 2014 بعد از آنکه واشنگتن این کشور را به اخراج از سوئیفت تهدید کرد راه اندازی SPFS را شروع کرد. اولین تراکنس مالی در این سامانه مالی دسامبر سال 2017 انجام شد.
کشورهای عضو اتحادیه مالی اوراسیا نیز در حال همکاری با بانک مرکزی روسیه برای پیوستن به SPFS هستند. ایران هم گفته به دنبال راه اندازی سامانه جایگزین سوئیفت است.
منبع: خبرگزاری فارس