از سجامی شدن تا مدیریت شرکت های 400 هزار میلیاردی
به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت اقتصاد و دارایی با اشاره به برگزاری مجامع الکترونیکی شرکت های سرمایه گذاری سهام عدالت در 28 اردیبهشت و مهلت کاندیدا شدن برای اعضای هایت مدیره این شرکت ها تا 28 فررودین ماه، توضیحاتی را درمورد انتخابات اعضای هیات مدیره شرکت های مذکور ارائه کرد.
پیمان میراب در گفت و گویی که در لایو اینستاگرام خبرنگاران برگزار گردید، با بیان اینکه مشمولان سهام عدالت به دو دسته مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می شوند، اظهار کرد: حدود 30 میلیون از 49 میلیون نفر مشمول سهام عدالت، روش غیرمستقیم را انتخاب نموده و سهام دار شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت شدند و باید افراد را انتخاب نمایند تا به عنوان هیات مدیره شرکت های مذکور، فعالیت نمایند.
وی ادامه داد: در این راستا، مجامع الکترونیکی شرکت های سرمایه گذاری استانی، از نیمه اردیبهشت ماه تا نیمه خرداد ماه امسال برگزار و عملاً اعضای هیات مدیره انتخاب میشوند.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت اقتصاد و دارایی درمورد دارایی شرکت های سرمایه گذاری استانی شرح داد: مجموع دارایی این شرکتها که درواقع همان مجموع سهام موشولان غیرمستقیم محسوب میگردد، حدود 300 الی 400 هزار میلیارد تومان است. بر اساس سرمایه ثبت شده در تیرماه، بزرگترین سرمایه مربوط به استان تهران و حدود 30 هزار میلیارد تومان است.
قدم نخست، سجامی شدن است
میراب درمورد نحوع مشارکت در انتخابات شرکت های سرمایه گذاری استانی نیز شرح داد: اگر فردی بخواهد در مجامع رای دهد، اولین قدم این است که احراز هویت گردد. دلیل برگزاری مجامع به صورت الکترونیک این است که امکان برگزاری مجامع به صورت حضوری با توجه به تعداد مشمولان و ویروس کرونا، وجود ندارد. احراز هویت به وسیله سامانه سجام صورت می گیرد.
وی ادامه داد: درحال حاضر بیش از 65 درصد مشمولین عضو سجام هستند. البته در بعضی استانها از جمله فارس و کرمان، بیش از 80 درصد مشمولین سجامی شده اند. کمترین تعداد سجامی ها نیز متعلق به استان تهران است. در مرحله بعد زمان برگزاری انتخابات هر استانی به مشمولان آن استان اطلاع رسانی میگردد و فرد میتواند با مراجعه به سامانه دیما، در رای گیری شرکت کند.
چه افرادی میتوانند کاندیدای هیات مدیره شوند؟
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت اقتصاد و دارایی در ادامه با اشاره به کاندیدا شدن برای عضویت در هیات مدیره شرکت ها، اظهار کرد: فردی که می خواهد عضو هیات مدیره گردد باید به سامانه ستان مراجعه و ثبت نام کند. البته فردی که می خواهد کاندیدا گردد باید سهام دار آن شرکت باشد. افراد به دو صورت سهامدار شرکت ها هستند. نخست آنکه سهام این شرکت را به وسیله سهام عدالت از قبل داشته اند و دوم انکه سهام شرکت را در بازار بورس خریداری نموده اند.
میراب ادامه داد: چند روز قبل از برگزاری انتخابات، اسامی و فهرست کاندیدا هایی صلاحیت عمومی و تخصصی آن ها تایید شده در سایت دیما قرار خواهد گرفت و مشولان می توانند این فهرست را ملاحظه نمایند. رزومه کامل افراد در این لیست وجود دارد.
تاثیر عملکرد شرکت ها بر آینده استان و سهام داران
وی به این سوال که شرکت های سرمایه گذاری استانی در آینده استان چه تاثیری دارند، پاسخ داد: با توجه به اختیاراتی که بین شرکتها در آینده خواهند داشت در دو حوزه می توانند بسیار تاثیر گذار باشند. نخست در حوزه توسعه منطقه ای. زیرا به شرکت ها اختیار داده می گردد که در استان خود سرمایه گذاری نمایند و باعث توسعه و رونق زیرساخت های استان باشند. دوم نقشی که برای هر کدام از سهام دارها می توانند ایفا نمایند. یعنی با عملکرد مثبت شان ارزش سهام آنها افزایش پیدا کند که روی ارزش سهام افرادی که سهام دار شرکت هستند، تاثیرگذار است.
مشمولانی که به اینترنت دسترسی ندارند چه نمایند؟
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت اقتصاد و دارایی درمورد نحوه مشارکت مشمولانی که به اینترنت دسترسی ندارند شرح داد: با همکاری پست بانک که 6 هزار باجه در سراسر کشور دارد، تفاهم نامه ای با مجری انتخابات که شرکت سپرده گذاری است منعقد و از پست بانک به عنوان بازوی اجرایی استفاه خواهد شد تا در مکانهایی که مشکل عدم دسترسی به اینترنت وجود دارد، مشمولان از این طریق بتوانند در انتخابات شرکت نمایند. البته انتخابات در یک روز خلاصه نشده است و مشمول بین 5 تا 7 روز زمان خواهد داشت.
تکلیف انتخابات با به حد نصاب نرسیدن سهام داران
میراب به این سوال که اگر تعداد افراد به حد نصاب نرسد تکلیف انتخابات چه می گردد نیز پاسخ داد: این شرکتها تحت قانون تجارت فعالیت مینمایند، بنابراین اگر در نوبت اول برگزاری مجامع به حد نصاب نرسد در نوبت دوم با هر تعدادی که افراد شرکت نمایند، انتخابات برگزار و اعضا انتخاب می شوند. تا به امروز در 16 استان انتخابات نوبت اول برگزار گردیده و به حد نصاب نرسیده است به همین دلیل نوبت دوم باید با هر تعداد که مشارکت می نمایند، برگزار گردد.
وی ادامه داد: این امر منطبق بر قوانین بالا دستی کشور است و کارمندان نمیتوانند کاندیدا شوند. افرادی که عملا با دولت رابطه استخدامی مستقیم ندارند مانند اعضای هیات علمی دانشگاه ها یا قرارداد کارمعین دارند می توانند برای هیات مدیره کاندیدا شوند.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت اقتصاد و دارایی به این سوال که فردی که ساکن تهران است، میتواند کاندیدا شهری دیگری گردد یا خیر نیز پاسخ داد: توزیع سهام عدالت پانزده سال قبل شکل گرفته است و بخش زیادی از افرادی که در آن موقع سرمایه دار یک شرکت بوده اند ممکن است در حال حاضر ساکن همان استان نباشند. با برگزاری انتخابات به صورت الکترونیک این محدودیت از بین رفته است و نیازی نیست که فرد در همان استان ساکن باشد.
میراب درمورد مسئولیت برگزاری مجامع شرح داد: مسائل مربوط به این انتخابات بر عهده سازمان بورس است و بقیه سازمانها نیز یاری می نمایند.
نحوه نظارت بر عملکرد اعضای هیات مدیره
وی درمورد نحوه نظارت بر عملکرد اعضای هیات مدیره انتخابی نیز اظهار کرد: پس از اینکه این ساختار شکل گرفت عملا هر گونه قوانین که بر سایر شرکتها حاکم است بر این شرکت ها نیز اعمال می گردد. از سوی دیگر اینگونه نیست که اعضا مادام العمر باشند. دقیقا پس از برگزاری انتخابات به جز یکسری جزئیات که در آیین نامه مربوطه که در شورای بورس تصویب شده است بقیه موارد همه منطبق بر قانون تجارت است و بعد از یک دوره هیچ تفاوتی با بقیه نهادهای سرمایه گذاری موجود در کشور نخواهد داشت.
منبع: خبرگزاری ایسنا