روستای سرسبز خوزنکلا در کرج
به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، در چهار طرف روستا رشته کوه های مرتفع و مختلفی وجود دارد؛ که هرکدام به جهت روستای دیگری می رسد. نام این روستا به گفته ساکنین قدیمی، غازی کلا بوده و بعدا به نام خوزنکلا تغییر یافته است.
یکی از معایب این روستای زیبا این است که در کنار رودخانه کرج واقع شده است و همواره در معرض سیلاب های بزرگی قرار می گیرد. که البته پس از ساخت سد امیر کبیر در سال 1342 این سیلاب ها به شدت کاهش یافته اند. روستای خوزنکلا در پایین سد کوچک واقع شده است. این روستا نزدیکترین روستا به سد امیرکبیر است که خروجی آب سد باعث شده این روستا به شکل شبه جزیره ای نمایان گردد.
خوزنکلا دارای زمستان های سرد و تابستان هایی با پوشش سبز و پرگل است. سد زیبای کرج یا همان امیرکبیر، از اولین دیدنی های راستا است. می توانید کنار سد توقف کنید و در صورت داشتن امکانات از ماهیگیری در فضای دل انگیز و ساکت سد لذت ببرید یا با سفری چند دقیقه ای با قایق روی دریاچه سد، می توانید از روستای واریان در آن سوی دریا دریاچه هم دیدن کنید.
این روستا در 18 کیلومتری جاده چالوس واقع شده است و با عبور از جاده ای فرعی به طول 800 متر به روستای خوزنکلا می رسیم. در بخش ابتدایی روستا باید از یک پل عبور کنیم که بر روی رودخانه کرج ساخته شده است. همچنیم درخت تبریزی کنهسالی در ورودی روستا جلوه گری می نماید. قدمت محل فعلی این روستا به حدود 300 سال و به زمان ناصر الدین شاه می رسد که شاه ایران برای ییلاق با خدم و حشم عزم جاده چالوس می کرد تا در کاخ خود واقع در روستای شهرستانک اتراق نماید.
این روستا تا کنون 7 بار سیلاب بزرگ را تجربه نموده است و شدت سیل به اندازه ای بوده که همهٔ خانه ها و احشام آنها را با خود می برده است و هر بار اهالی روستا مجبور می شده اند منازل جدید خود را در نقاط مرتفع تر بسازند اما به مرور زمان و پس از چندین دهه نبود سیل، دوباره مردم روستا تا کنار رودخانه به آبادانی پرداخته اند، تا اینکه باز سیل و طغیان رودخانه گریبانشان را گرفته است. پس از ساخت سد امیر کبیر بر روی رودخانه کرج در سال 1342 (که اولین سد چند منظوره در ایران بود) سیلاب مهار گشت.
نکته جالبی که این روستا در بر دارد این است که در بخش ابتدایی آن باید از یک پل عبور کرد و بعد وارد روستا شد. و همین دلیل، خود باعث جذب گردشگرانی از سایر نقاط کشور می گردد. طبق سر شماری سال 1395 جمعیت روستا حدود 753 نفر بوده است.
این روستا مانند دیگر روستا های جاده چالوس دارای آب هوای بسیار مطبوع در تابستان وهوای نسبتا سردی در زمستان است .خوزنکلا در منطقه ای کوهستانی واقع گشته است این روستا مثل دیگر روستاهای مناطق کوهستانی دارای آب و هوای سرد و گرم وخشک می باشد دربهارو تابستان روزهای گرم وشب های خنک با نسیم های دلنشین و در پاییز و زمستان روزهای خنک و سرد ودر شبها سرمای هوا چند برابر می گردد. .باغ های میوه در اطراف و داخل روستا واقع شده است که در بهار و تابستان پوشش سبز زیبایی را به روستا می بخشد.
یکی از قدیمی ترین تابلوهای جاده (کرج - چالوس) که بسیار جالب توجه می باشد.این تابلو 22کیلومتری جاده چالوس خروجی خوزنکلا واقع شده است.در بازدیداز این محل مشاهده شده این تابلو در این محل وجود ندارد که گویا الان در اداره سازمان میراث فرهنگی چالوس واقع شده است.به علت نزدیکی به شهر شغل تعداد زیادی از افراد این روستا در شهر کرج واقع شده است وبرای کار به شهر می فرایند ناگفته نماند که تعداد زیادی از افراد به شهر مهاجرت نموده اند وفقط برای تفریح ومراسماتی مانند عزاداری در محرم به روستا بر می گردند.این روستا مردمانی بافرهنگ و باسواد دارند.
بعد از ساخته شدن سد کرج در بالای این روستا خانه های سازمانی در این روستا بنا گردیید که محل زندگی کارکنان سازمان آب بود. جای زیبا و دیدنی، که بالای پیست خور قرار گرفته. بعد از دو ساعت پیاده روی در بین باغات سبز و زیبا به آبشارهای دو قلوی خوزنکلا میرسید که یکی از آنها بسیار پر آبه. با ادامه راه به دشت های بسیار زیبا و بعد از آن به راستا قله پهنه حصار و روستای سنگان میرسید.
مردمان محور چالوس مهمان نوازند که به خوبی از گردشگران میزبانی می نمایند. گردشگران مطمئن باشند از سفر به روستاهای چالوس و هم صحبتی با ساکنان این منطقه پشیمان نمی شوند و با کوله باری از خاطرات خوش چالوس را ترک خواهند کرد.
منبع: گردشبان