سانشا، چین؛ شهری که یک اقیانوس در دل خود دارد
به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، در دریای چین جنوبی مجموعه زیادی از جزایر زیبا وجود دارد که کوچک ترین آنها جزیره سانشا (Sansha) است. با ما در خبرنگاران همرا باشید تا به شما بگوییم چگونه این جزیره کوچک عنوان بزرگ ترین شهر چین را به خود اختصاص داده است.
جزیره سانشا در 350 کیلومتری جزیره بزرگ هانیان (Hanian) واقع در دریای چین جنوبی است. این منطقه مجموعه ای از جزایر مرجانی است که در دنیا به نام وودی ایسلند (Woody island) شناخته می شود. فرودگاه این جزیره را در سال 1990 ارتش چین ساخته است و نکته جالب اینجاست که به خاطر کوتاه بودن طول جزیره مجبور شدند نیمی از باندفرودگاه را روی آب بسازند.
اما معروفیت این جزیره گمنام به جولای سال 2012 برمی شود. دولت چین در آن تاریخ خاطرنشان کرد که شهرستانی را در دریای چین جنوبی به مرکزیت جزیره سانشا (Sansha) و زیرمجموعه استان هانیان تأسیس نموده که به وسیله آن منطقه وودی ایسلند را کنترل کند.
اداره شهرستان سانشا به صورت ریاست در سطح شهرستان (Prefecture-level city) است که جزو تقسیم بندی های خاص دولت چین است و اختیارات مستقلی برای اداره به مدیران آن داده می شود. اگر بخواهیم مثال بزنیم مانند جزیره کیش در کشور عزیزمان که جزو استان هرمزگان محسوب می شود، اما مانند دیگر شهرهای استان تابع تصمیم گیری های استانداری نیست و مدیریت آن مستقل است.
جزایر مرجانی پاراسل (Paracel) و اسپراتلی (Spratly) نیز تحت مدیریت این شهرستان قرار دارند که در کل منطقه به وسعت 13 کیلومترمربع را دربر می گیرد، اما نکته جالب در خصوص سانشا این است که با داشتن محدوده مرزی آبی در حدود 2 میلیون کیلومترمربع توانسته از نظر وسعت بزرگ ترین شهر چین لقب گیرد، اما اگر فقط مساحت خشکی آن را حساب کنیم در واقع این جزیره کوچک ترین و کم جمعیت ترین شهر چین به شمار میرود.
از زمان ورود رسمی چین به این جزایر دولت فیلیپین اعلام نموده که حاکمیت چین بر این جزایر را به رسمیت نمی شناسد و مقامات ویتنام دولت چین را به نقض قوانین بین الملل محکوم کردند. ایالات متحده هم نگرانی خود را از این اقدام اعلام نموده و تحرکات نظامی محدودی در نزدیکی این منطقه دارد. مجموعه جزایر وودی ایسلند، پاراسل (Paracel) و اسپراتلی (Spratly) جزایری هستند که مورد مناقشه چین، ویتنام ، فیلیپین و تایلند هستند، اما هم اکنون کنترل آنها در دست دولت چین است. کارشناسان معتقدند که در این منطقه منابع بزرگ نفتی وجود دارد، بعلاوه وجود منابع فراوان دریایی قابل صید در آن باعث بالا رفتن اهمیت این جزایر شده است، اما مهم تر از همه، ویژگی ژئوپلیتیکی منطقه است که آنجا را به دومین مسیر عبور دریایی و سومین خط حمل و نقل دریایی دنیا تبدیل نموده است، از این رو تسلط هر یک از کشور ها بر این جزایر می تواند باعث تقویت قدرت مالی و نظامی آنها در دریای چین جنوبی شود.
جزایر این منقطه شامل امکاناتی همانند ساختمان های اداری، بانک، رصدخانه، کتابخانه ها، هتل ها و بیمارستان های مختلفی است، اما به تازگی دولت محلی اقداماتی را در راستای جذب گرشگران و تبدیل آن به یک جزیره توریستی انجام داده است، در این جزایر دو موزه و یک برج بلند قدیمی مربوط به زمان جنگ دنیای دوم و ساخته ارتش ژاپن واقع شده است.
منبع: کجارو / chinadaily.com.cn / en.wikipedia.org / amusingplanet.com