طرز تهیه لیگمات دسر خوشمزه بوشهری
به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، لیگمات یا لیقمات شیرینی سنتی و خوشمزه بوشهری است که در ماه مبارک رمضان در سفره های افطاری بسیاری از هم وطنان ما واقع شده است. امروز قصد داریم طرز تهیه این شیرینی ترد و خوشمزه را به شما آموزش دهیم تا به سادگی آن را در منزل تهیه کنید و در وعده افطار یا حتی سحری میل نموده و لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه دسر لیگمات
- آرد گندم دو پیمانه
- نشاسته یک پیمانه
- بیکینگ پودر یک قاشق غذاخوری
- تخم مرغ یک عدد
- وانیل یک قاشق چای خوری
- ماست یک پیمانه
- روغن یک استکان
- خمیر مایه یک قاشق چای خوری
مواد لازم برای تهیه شهد لیگمات
- شکر دو لیوان
- آب یک لیوان
- گلاب نصف لیوان
- آبلیمو دو قاشق مربا خوری
- زعفران و هل به میزان لازم
طرز تهیه لیگمات
مرحله اول
در کاسه ای آرد را با مایه خمیر مخلوط کنید و آب را به آرامی به آن اضافه کنید و هم بزنید. خمیر را در ظرفی در بسته قرار داده و حدود دو تا سه ساعت در جایی گرم به آن استراحت دهید.
مرحله دوم
بعد از اینکه مدت استراحت خمیر تمام شد، تخم مرغ را در ظرفی جداگانه بشکنید و با یاری همزن یا چنگال، خوب هم بزنید. تخم مرغ همزده را به همراه نشاسته به خمیر اضافه کنید.
مرحله سوم
میزانی روغن درتابه بریزید و صبر کنید تا گرم گردد. خمیر را به صورت گرد درآورید (برای این کار می توانید از قیف مخصوص بامیه بهره ببرید) و در روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ گردد.
لیگمات های سرخ شده را روی دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافه آن خارج گردد.
طرز تهیه شهد لیگمات
شکر و آب را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت آنقدر هم بزنید تا شکر کاملا حل گردد. گلاب، هل و زعفران را اشافه نموده و بعد از 10 دقیقه جوشیدن آبلیمو را اضافه کنید و بعد شعله را خاموش کنید.
شهدی که آماده کردید را در ظرفی ریخته و لیگمات های سرخ شده را داخل آ ن بیاندازید تا طعم بگیرند.
نکات طرز تهیه
در تهیه این شیرینی خوشمزه می توانید به جای شکر از شهد خرما بهره ببرید. در اینصورت شیرینی شما سلامت تر هم خواهد بود. برای این کار شیره خرما را کمی روی حرارت گرم کنید و بعد از سرخ کردن لیگمات ها، آن ها را داخل شیره بیاندازید تا شیرینی آن کاملا جذب گردد. این شیرینی خوشمزه را می توانید با استفاده از غنچه های گل سرخ و خلال پسته تزیین کنید.
منبع: کتاب کاله