افزایش بیش از 25 هزار نفری ظرفیت خوابگاه های دانشجویی برای نیمسال آینده
به گزارش مجله دکوراسیون کاشیا، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم از افزایش بیش از 25 هزار نفر در طرح ارتقاء خوابگاه های دانشجویی خبر داد و گفت: اگر نیم سال بعد شرایط کرونایی مطلوب شود و دانشجویان بتوانند به دانشگاه بازگردند، می توانند از دستاوردهای این طرح استفاده کنند.
دکتر ناصر مطیعی در گفت و گو با خبرنگاران، ضمن بیان این مطلب به منابع درآمدی صندوق رفاه دانشجویان اشاره و اظهار کرد: منابع این صندوق برای انجام مأموریت هایش از طریق کمک دولت، بهره مندی از تسهیلات سیستم بانکی، درآمدهای اختصاصی صندوق رفاه، وجوه حاصل از بازگشت وام های دانشجویی، درآمد حاصل از سرمایه گذاری و بازگشت اجاره بهای خوابگاه های دانشجویی و کمک و هدایای اشخاص حقیقی و حقوقی تامین می شود.
رییس صندوق رفاه دانشجویان به حمایت این صندوق از دانشجویان برای دریافت وام ودیعه مسکن اشاره کرد و تاکید کرد: سال 1399 ما برای حمایت بیشتر از دانشجویان مشمول دریافت وام ودیعه مسکن، این وام ها به صورت مستقیم از طریق صندوق رفاه پرداخت شد و اعلام کردیم نیاز به مراجعه به بانک نیست. به همین جهت برای حمایت بیشتر از دانشجویان مشمول دریافت وام ودیعه مسکن و بهره مندی حداکثری آنان از این وام و کاهش مسائل ناشی از مراجعه به بانک و معرفی ضامن از نیمسال گذشته وام ودیعه مسکن متاهلی از طریق صندوق رفاه پرداخت شد.
وی در ادامه با بیان اینکه در سال های 98 و 99 ما با شرایط مالی خاصی روبرو بودیم، شرح داد: دولت طی دو سال گذشته با محدودیت های مالی جدی روبرو بود، قیمت ها و هزینه خدمات رفاهی دانشجویان افزایش یافته بود. بنابراین منابع صندوق جوابگوی نیاز دانشجویان نبود برای همین صندوق از خیرین کمک خواست و در اولین گام از خیرین تقاضای بازسازی و تجهیز خوابگاه ها صورت گرفت.
رییس صندوق رفاه دانشجویان به جزییات تصویب طرح ارتقای خوابگاه های دانشجویی اشاره کرد و افزود: این طرح در مهرماه 98 پیشنهاد و زمستان همان سال تصویب شد. همچنین در شهریورماه 99 توسط هیأت امنای صندوق این طرح تصویب شد و فعالیت راه اندازی این طرح از اردیبهشت ماه کلید خورد. همچنین جهت ساماندهی کمک خیرین آموزش عالی، سامانه حامیان رفاه دانشجویی راه اندازی شد در این طرح 106 خوابگاه پیش بینی شد که مساحت آن 256 هزار متر مربع است که 83 مورد آن قابل استفاده است.
به گفته وی، تعداد 23 خوابگاه اسفند ماه سال گذشته به بهره برداری رسید و اگر نیم سال بعد شرایط کرونایی مطلوب شود و دانشجویان بتوانند به دانشگاه بازگردند می توانند از دستاوردهای این طرح استفاده کنند.
وی ادامه داد: صندوق رفاه دانشجویان در پرداخت ها برای طرح ارتقاء، علیرغم کاهش منابع مالی ِ موثر از شرایط مالی و شیوع بیماری کرونا به تعهدات خود به طور کامل عمل کرده است که این مهم، موجبات رضایتمندی دانشگاه ها را فراهم کرده ، زیرا بار مالی که ممکن بود با تاخیر در عمل به تعهدات بر دوش دانشگاه ها بماند، از دوش آنها برداشته شده و به همین دلیل و بر اساس تفاهم نامه، خیّرین نیز به تعهدات خود عمل کرده اند.
مطیعی در پایان با بیان اینکه ظرفیت اسکان در خوابگاه های طرح جدید 25 هزار و 783 نفر است، گفت: میزان مشارکت دانشگاه ها در این طرح 21 میلیارد و 400 میلیون تومان و میزان مشارکت خیرین نیز به همین میزان بوده است و سهم صندوق 28 میلیارد و 500 میلیون تومان بوده است که تا به امروز خیرین 17 میلیارد تومان منابع را تأمین کرده اند.
منبع: خبرگزاری ایسنا